De marktontwikkelingen op gebied van IoT

De ontwikkeling van Internet of Things is in volle gang. Maar hoe groot is de markt voor IoT-technologie en hoe groot wordt deze?  Deze blog geeft verschillende cijfers en uitleg waarmee de omvang van de IoT-markt een stuk duidelijker zal worden. Als je twijfelt of IoT-toepassingen een goede investering zijn of als je de baas ervan moet overtuigen dat IoT-toepassingen goede investeringen zijn, dan kunnen deze cijfers van pas komen.

Enig idee hoeveel slimme, internet verbonden apparaten er komend jaar zullen zijn? Dit zijn er meer dan elf miljard. De verwachting is dat dit aantal in 2020 zelfs bijna verdubbeld zal zijn. Vooral consumenten zullen de komende jaren IoT producten kopen voor in huis, maar ook in de industriële sector zullen steeds meer IoT producten worden aangeschaft.

Ook interessant om te weten is hoeveel er uitgegeven gaat worden aan deze IoT-hardware. De verwachting is dat richting 2020 consumenten het meeste uit zullen geven aan IoT-hardware. Het bedrag dat hier mee gemoeid zal zijn is meer dan 1500 miljard.

IoT-toepassingen gaan samen met Cloud computing. De Cloud is de laatste jaren een bekend begrip geworden. De grootste speler als het als het gaat om Cloud platforms is Amazon Web Services. Gevolgd door Private/on-premise cloud en Microsoft Azure. Op de vierde plek staat Google Cloud Platform en op de vijfde plek staat IBM Bluemix.

De opkomst van IoT zorgt er ook voor dat er steeds meer vraag komt naar IoT dienstverlening. De markt van bedrijven die deze dienstverlening aanbieden zal de komende jaren dan ook hard groeien. De verwachting is dat het komende jaar bijna 300 miljard zal worden uitgegeven aan dienstverlening op gebied van IoT.

De bovenstaande cijfers laten zien dat de IoT-markt de komende jaren alleen maar zal blijven groeien. Dit gaat een markt opleveren waar een hoop kansen liggen en dit betekent dat er ook een hoop geld verdiend kan worden als er slim ingespeeld wordt op deze kansen.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.