Waar moet u op letten bij de aanschaf van een tweedehands traplift?

Overweegt u om een tweedehands traplift te kopen? Er zijn verschillende valkuilen waar u als klant goed van op de hoogte moet zijn. De vragen die u moet stellen voordat u de sprong waagt en een tweedehands traplift aanschaft, hebben we daarom hieronder voor u opgesteld.

 

  1. Weet u hoe oud de trapliftmotor is? Tenzij u de veiligheidskappen verwijdert en de motor blootlegt om de datumstempel van de fabrikant te zien, heeft u waarschijnlijk geen idee hoe oud de gebruikte trapliftmotor eigenlijk is.

 

  1. Er zijn tientallen trapliftfabrikanten die hun trapliftproducten werelwijd verkopen. Deze liften variëren allemaal in termen van kwaliteit en betrouwbaarheid. Weet u wie deze fabrikanten zijn? Kent u het verschil in kwaliteit tussen hun producten?

 

  1. Koopt u een traplift van goede kwaliteit of een goedkope traplift? De meeste trapliftmotoren worden in China vervaardigd en in eigen land geassembleerd. Slechts 2-3 fabrikanten bouwen hun motoren in eigen beheer, met  veel hogere kwaliteitsnormen. Kunt u het verschil zien tussen een kwaliteitsmotor en een goedkope trapliftmotor gemaakt in China?

 

  1. Gaat u zelf de tweedehandse traplift inbouwen, of hebt u een gekwalificeerd technicus nodig om het werk te doen? Wat zal de monteur in rekening brengen voor het installeren?

 

  1. Is een garantie van 12 maanden voldoende? Als u de traplift langer dan 12 maanden nodig heeft, wat zijn dan de extra kosten over een periode van 3-5 jaar? Zou het kopen van een nieuwe traplift op de lange termijn goedkoper uitpakken?

 

  1. Hoe kunt u de kwaliteit van de gebruikte traplift zien? Is deze in een goede staat of is het wachten op gebreken?

 

  1. Weet u of de gerepareerde traplift regelmatig werd onderhouden? Net zoals uw auto, moeten een trapliftmotor en -rail worden onderhouden om alles in goede staat te houden.

 

  1. Als de gebruikte traplift na 12 maanden kapot gaat, kunt u de onderdelen dan nog laten repareren? Is er een bedrijf dat de reparatie voor u kan uitvoeren? Als dat het geval is, wat vragen ze dan aan voorrijkosten en het werk?

 

De uiteindelijke beslissing wordt in de meeste gevallen geheel aan u als klant overgelaten. Schat u in dat u de lift langer dan tien jaar nodig zult hebben, dan loont het wellicht om een nieuwe traplift van hoge kwaliteit te kopen. Is de lift bijvoorbeeld voor uw vader van begin 60 jaar oud, dan kunt u de traplift beschouwen als een investering. Het kan gemoedsrust betekenen in het komende decennium, wanneer uw vader veilig de trap op en af ​​kan.

 

Voor deze klant was dus een langetermijnvisie belangrijk. Iedereen is anders, dus voor u kan juist het tegenovergestelde gelden. Maar als u eenmaal de voor- en nadelen op orde hebt, kunt u een goed geïnformeerde beslissing nemen. En dan is het type traplift dat u kiest in het algemeen de juiste keuze voor u.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog