Waar moet je op letten bij het kopen van een mobiele telefoon?

Een mobiele telefoon kopen is niet meer zo makkelijk als vroeger. Er zijn nu zoveel mogelijkheden om uit te kiezen met allemaal andere voor en nadelen. Er zijn goedkopere maar ook duurdere telefoons. Toch een duurdere telefoon bezitten kan ook voor een leuke prijs. Wanneer je bijvoorbeeld een refurbished iPhone komt. Dan heb je toch een iPhone maar voor een leukere prijs. Bij bijvoorbeeld eens op forza-refurbished.nl. Maar waar moet je nou opletten bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon. We hebben even een aantal dingen op een rijtje gezet.

Het formaat

Het formaat is natuurlijk heel belangrijk. Wil je een kleine telefoon die je makkelijk in je broekzak kunt dragen, of wil je een telefoon die groter is en waar je uiteindelijk meer mee kunt doen? Dit is een afweging die van te voren gemaakt moet worden. Een groter scherm is ook fijner als je niet alleen belt en Whatsapp berichten verstuurd, maar ook veel op internet zit en mails moet versturen. Wanneer je alleen maar basis dingen doet met je telefoon is een klein formaat handiger.

Het beeldscherm

Vroeger had je niet zoveel keus als het op het beeldscherm aankomt. Tegenwoordig zijn er vele technieken die het mogelijk maken om andere beeldschermen te maken. We kunnen mobiele telefoons tegenwoordig namelijk niet meer voorstellen zonder touchscreen. Nu is het nog kiezen wat voor een soort touchscreen je wilt hebben. Wil je heel scherp beeld, of een steviger scherm omdat je hem nog wel eens laat vallen. Ook hier moet je goed naar kijken. De prijs van de beeldschermen verschilt namelijk ook nog.

Het besturingssysteem

Er zijn verschillende soorten besturingssystemen. Veel mobiele telefoons hebben een besturingssysteem genaamd Adroid. Dit systeem is op dit moment ook nog het meest populair, maar wordt gevolgd door het systeem van Apple. Het systeem dat hun gebruiken in de telefoon is iOS. Naast deze twee populaire systemen zijn er ook nog systemen zoals Blackberry OS en Windows 10.

Het geheugen

Het geheugen is ook iets om rekening mee te houden. Je moet van te voren goed bedenken wat je allemaal met de telefoon wilt doen. Wil je heel veel foto’s maken waar dus veel geheugen voor nodig is, of heb je dit allemaal niet nodig en kun je kosten besparen. Je kunt foto’s natuurlijk altijd overzetten op je laptop, maar hoe lullig is het als je het perfecte fotomoment hebt, maar je telefoon kan hem niet opslaan omdat het geheugen vol is. Om dit te voorkomen moet je even goed nadenken over wat je allemaal op wilt slaan op je telefoon. Ook spelletjes en andere apps moeten in overweging genomen worden. Ook deze nemen veel geheugen in beslag.

Camera

Nu we het over foto’s hebben gehad moet de camera ook aan bod komen. Wanneer je namelijk veel foto’s maakt is het belangrijk dat je een goede camera hebt zodat je foto’s ook van goede kwaliteit zijn. Anders is het natuurlijk zonde. Wanneer je niet zo veel foto’s maakten je hier niet zo veel waarde aan hecht, hoef je natuurlijk niet perse de beste kwaliteit te hebben.

Dit zijn allemaal afwegingen die je moet maken bij het aanschaffen van een nieuwe mobiele telefoon.  

 

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.