Motorhelm kopen: de mogelijkheden

Als je een nieuwe motorhelm gaat kopen bij Champion Helmets heb je met verschillende factoren te maken. Hierbij kun je denken aan het type rijder die je bent, welke motor je rijdt en hoe vaak je de weg op gaat. We vertellen in dit artikel er wat meer over. 

Het materiaal van de helm

Een motorhelm kan worden gemaakt uit drie verschillende varianten. Het gaat hierbij om polycarbonaat, glasvezel en carbon. Elk type materiaal heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje. 

Polycarbonaat

De helmen die worden gemaakt van polycarbonaat zijn de helmen die in vergelijking met de rest op goedkopere schaal kunnen worden geproduceerd. Door het uithardingsproces van deze helmen kunnen deze uiteindelijk een klap minder absorberen. Heb je een helm van polycarbonaat gekocht dan is het aan te raden deze na 3 tot 5 jaar te vervangen. 

Glasvezel 

De helmen die worden gemaakt van glasvezel zijn wat duurder. Mede omdat deze met de hand worden gemaakt. Hierdoor kan de helm ook beter tegen verschillende weersomstandigheden. Bij een eventuele schuiver kun je ook beter de klap opvangen. In tegenstelling tot de polycarbonaat helm is de glasvezel helm voornamelijk afhankelijk van de binnenkant van de helm. Wanneer deze gaat slijten is het nodig om de helm te vervangen.

Carbon

De derde vorm waarin een helm gemaakt kan worden is carbon. Een carbon helm is ten opzichte van glasvezel en polycarbonaat veel lichter en bevindt zich ook in het hoogste segment. Deze helm hoeft normaal gesproken pas na een jaar of 8 te worden vervangen. 

Verschillende modellen

Onder de motorhelmen wordt er een onderscheid gemaakt tussen aantal verschillende modellen. Het gaat hierbij om de jethelm, integraalhelm en systeemhelm. De jethelm is een open helm, welke vaak in de stad gebruikt wordt. Het gevaar zit hem hier echter in het vallen omdat hierbij geen beveiliging is rondom de kin. Dit is bij de integraalhelm juist wel. Bij deze helm is namelijk je hoofd volledig afgeschermd. Bij de systeemhelm wordt er gebruik van het kliksysteem waarmee het kinstuk open en dichtgeklapt kan worden. 

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog