Apple staat inmiddels bekend als een zeer populaire en succesvolle producent van elektronische apparatuur, waaronder natuurlijk het paradepaartje; de iPhone. Naast de iPhone heeft Apple ook een erg sterke positie op de markt weten te veroveren als het gaat om tablets. De tablet van Apple staat natuurlijk beter bekend onder de naam: iPad. De iPad is de eerste tablet die ooit op de markt verscheen en daarom ook nog altijd de meest succesvolle. Na Apple begonnen andere producenten ook met de ontwikkeling van tablets, wat resulteerde in een hevige concurrentie strijd. Toch heeft Apple nog altijd de beste markt positie.

De succesvolle iPad

Wat is de reden dan precies dat de iPad de meest succesvolle tablet op de markt is? Dat is een vraag die vele mensen zich gesteld hebben. Toch ligt het antwoord voor de hand. Aangezien de Apple iPad gebruik maakt van dezelfde software als de, inmiddels bij velen bekende iPhone 5S prijzen, is de bediening van het apparaat voor veel mensen al bekend. De iPad is namelijk in feite een grote versie van de iPhone. Alles aan het apparaat is hetzelfde als de iPhone, alsmede de besturing. Daarnaast had Apple het complete fundament al liggen, denk bijvoorbeeld aan iTunes en de App store, waardoor de iPad direct super functioneel kon zijn. De apps van de iPhone zijn ook compatible op de iPad, waardoor de mogelijkheden direct oneindig zijn. Dit is het grote voordeel van de iPad. Andere tablets op de markt, hebben deze mogelijkheden bijvoorbeeld niet, waardoor de meeste tablets nog behoorlijk beperkt zijn in gebruik.

Verschillende modellen van de iPad

Nadat Apple haar eerste iPad op de markt bracht, werd direct gestart met de ontwikkeling van een opvolger. Deze ontwikkeling staat in feite nooit stil, mede door de nieuwe technologische mogelijkheden die zich blijven ontwikkelen. Inmiddels zijn er meerdere modellen van de iPad op de markt, waaronder een iPad Mini. Deze iPad valt in de categorie: phablets, aangezien deze net tussen iPhone en iPad grootte inzit. Het apparaat is een stuk handzamer en kan bijvoorbeeld makkelijker worden meegenomen in de handtas. Waar de iPad’s onderling van elkaar verschillen zit niet in de besturing en functionaliteit. Dit verschillen en upgrades hebben meer te maken met de inhoud van de iPad. Zo zijn de nieuwere iPad’s bijvoorbeeld een stuk sneller of beschikken deze over een grotere geheugencapaciteit. In het uiterlijk zitten kleine verschillen, in bijvoorbeeld de dikte van het apparaat en het beeldscherm. Het zal je niet verbazen dat de iPad er over een aantal jaren misschien compleet anders uitziet.

De nieuwe iPad komt er al weer aan

Zoals gezegd zit Apple niet stil als het gaat om nieuwe ontwikkelingen. Na de iPad Mini en iPad Air, wordt inmiddels alweer de nieuwe iPad verwacht. De nieuwe iPad zal naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde uiterlijk krijgen als de iPad 4, maar zal aan de binnenkant een aantal verbeteringen genieten. Zo beschikt het apparaat over een grotere opslagcapaciteit en een betere camera. Het blijft echter nog speculeren, aangezien Apple nog geen officiële aankondigingen heeft gedaan. We verwachten dat de nieuwe iPad ergens in oktober wordt gepresenteerd.

Nieuwe iPad kopen

Apple heeft de afgelopen jaren een behoorlijke marktpositie verovert op de markt als het gaat om tablets. De tablet van Apple gaat door het leven onder de, inmiddels wereldwijd bekende, naam: iPad. Inmiddels zijn er meerdere modellen op de markt en is de keuze zeer uitgebreid. Na de laatste iPad’s: iPad Mini en iPad Air, wordt op dit moment al weer heftig gespeculeerd over de te verwachten iPad! De nieuwe iPad moet de nieuwste telg worden van Apple, die wederom de mensen versteld zal laten staan van de mogelijkheden. Je zult je afvragen, kan het nog beter? Ja het kan!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog