OM5 – De nieuwste ontwikkeling op het gebied van glasvezel

Tegenwoordig is een snelle internetverbinding onmisbaar. We zijn de hele dag online. Bijna iedereen maakt wel gebruik van sociale kanalen als Facebook, Twitter, Instagram of Snap-chat. Ook voor bedrijven is een snelle internetverbinding onmisbaar. Voor e-mail, de Cloud en intranet is allemaal een internetverbinding nodig. De komst van glasvezel zorgde al voor een snelle en stabiele verbinding, maar OM5 doet hier nog een schepje bovenop.

OM5 is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van glasvezel. Allereerst is het belangrijk om te weten dat we verschil maken tussen single-mode en multimode vezels. Single-mode vezels hebben een kleine kern waardoor ze slechts een lichtstraal kunnen versturen. Deze vezels zijn geschikt voor grote afstanden en een grote gegevensoverdracht. Multimode vezels worden gebruikt voor korte afstanden doordat ze een lagere snelheid genereren. Echter, hebben zij een hogere bandbreedte. Multimode is daarbij ook goedkoper.

De ontwikkeling van OM5 maakt het ook voor multimode vezels mogelijk om meerdere lichtkleuren over één vezel te sturen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Wavelenght Multiplexing. Voornamelijk voor datacenters is deze uitkomst ideaal. De verbinding zorgt voor snelheden tot wel 100Gbit/s over een lengte van maximaal 150 meter. Maar ook over grotere afstanden blijft de snelheid hoog. Bij een afstand van 440 meter is de snelheid van de datatransmissie nog steeds 40 Gbit/s.

Voordelen OM5

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan de nieuwe verbinding. Zo zijn onder andere:

  • De transmissiesnelheid hoger en het bereik groter door de SWDM technologie.
  • Bij een normale verbinding acht vezels nodig voor een hoge overdrachtssnelheid, met de OM5 kan er een snelheid van 100 Gbit/s gehaald worden over twee vezels.
  • De verbinding compatibel met haar voorgangers (OM2, OM3 en OM4.)
  • Het transmissiebereik meerdere malen groter.
  • De kwaliteit en prestaties uitstekend.

Wilt u meer informatie over de OM5 verbinding? Of wilt u ook glasvezel laten installeren? Neem geheel vrijblijvend contact op of bekijk de website.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.