Online geld verdienen doe je zo

Er zijn maar weinig Nederlanders die geld verdienen door te beleggen. Minder dan een kwart van de Nederlandse huishoudens belegt in aandelen of in obligaties. Vaak hebben zij angst hiervoor, aangezien beleggen vaak gezien wordt met woekerpolissen. In dit artikel rijken wij handvatten waardoor beleggen minder risicovol voor je wordt.

Denk aan de langere termijn

Warren Buffet leerde al op zijn elfde door te beleggen. Hij kocht drie aandelen in Cities Services Preferred voor 38 dollar. Hij verkocht ze weer toen de waarde slechts 40 dollar bleek. Uiteindelijk steeg de aandelenkoers naar 200 dollar. Dit leverde hem een belangrijke levensles op, namelijk dat je aandelen moet kopen en vasthouden. Wees geduldig als je rijk wilt worden met beleggen. Vaak wordt er een tijdsspanne aangehouden van minimaal 4 tot 5 jaar.

Ga niet all-in

Iedereen weet het wel, maar in de praktijk zijn er toch altijd beginnende beleggers die meteen al hun geld inleggen. Zonde! Stel dat je onverwachts geld nodig hebt, zoals een kapotte vaatwasser, dan moet je het wel bij de hand hebben. Anders moet je toch echt het een en ander aan je familie uitleggen…

Hou de kosten in de gaten

Let erop dat als je handelt is effecten je bij iedere transactie geld kwijt bent. Dat geld kan je dus niet beleggen, waardoor je hier geen rendement uit haalt. Hou de kosten per bank dus goed in de gaten, want die kunnen verschillen. Naast deze kosten heb je ook bewaarloon. Dit zijn kosten voor het bewaren van jou aandelen of obligaties.

De afgelopen jaren hebben beleggers veel rendement gekregen. De afgelopen zes jaar was het totale rendement namelijk 100%!

Blijf je geld spreiden

Vaak stoppen beleggers al hun geld in één aandeel. Als je je risico wilt verkleinen zal je als beginnende belleger je geld goed moet spreiden. Je kan je geld spreiden door te beleggen in aandelen en obligaties. Ook kan je variëren in bedrijven, indexen en landen. Ten slotte kan je je instapmoment spreiden, door bijvoorbeeld iedere maand geld op zij te leggen.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog