Online loten kopen kan extra voordelig

Speel jij wel eens mee met een loterij? Hou jij wel van een gokje? Tegenwoordig kun je via internet heel eenvoudig je loten kopen. Natuurlijk moet je eerst een loterij kiezen waar jij je persoonlijk prettig bij voelt. Zoek je een verloting voor een goed doel of juist een met maximale prijzen? Iets meer veel prijzen of juist 1 grote jackpot? De website www.loterijprijzen.nl brengt het allemaal in kaart.

 

De 6 grootste loterijen in Nederland

In ons land is er een strenge wetgeving als het gaat om loterijen. Je kunt niet zomaar iets verloten. Als je prijzen van boven de 450 euro gaat verloten moet je daarbij ook rekening houden met kansspelbelasting. Deelnemers van de actie betalen dan over de gewonnen prijs zo’n 30% belasting. In Nederland zijn toch veel ‘nationale’ loterijen. Hieronder vind je een overzichtelijk lijstje.

 

 • Postcode Loterij
 • Vrienden Loterij
 • Staatsloterij
 • Bank Giro Loterij
 • Lotto
 • Euro Jackpot

 

Welke loterij kiezen?

Om te bepalen welke loterij bij jou past kun je rekening houden met een aantal zaken die per aanbieder verschillend zijn. Door vooraf voor jezelf duidelijk te krijgen hoeveel je wilt uitgeven, kan je sneller een goede keuze maken. Hou rekening met de volgende punten:

 

 1. Aantal trekkingen per jaar
 2. Kosten per lot
 3. Hoeveelheid prijzen
 4. Verdeling van de prijzen
 5. Kansspelbelasting
 6. Goede doelen ondersteunen
 7. Welkomstbonus

 

Abonnement of eenmalig meespelen

Als jij een bepaalde loterij hebt gekozen kun je vaak eenmalig meespelen of een flexibel lidmaatschap of abonnement aangaan. Door eenmalig mee te spelen zit je niet vast aan automatische incasso’s. Wil je echter geen trekking missen? Neem dan zeker een abonnement voor automatisch meespelen. Op die manier maak je elke trekking kans op de jackpot. Wie weet ga jij er wel vandoor met de hoofdprijs!

Kosten van een loterij

De prijzen van een lot lopen nogal uiteen. Zo kun je bij de Eurojackpot al meespelen vanaf €2 per trekking terwijl de staatsloterij je toch al snel €15 per trekking kost (uitgezonderd de decembertrekking / oudejaarsloterij). De loterijprijzen zeggen vaak ook iets over de winkans. Hoe duurder het lot, hoe hoger de winkans. Die heb je bij de staatsloterij een winkans van wel 50%!

 

Jackpot

Een jackpot is de hoofdprijs die je bij een loterij kunt winnen. Vaak gaat het in de Nederlandse loterijen al snel om enkele tonnen of miljoenen. In de eurojackpot kun je echter wel 20 miljoen of meer winnen. Deze enorme prijzen kun je natuurlijk niet innen in de winkel. Hiervoor moet je op bezoek bij het hoofdkantoor van de loterij-aanbieder. Winnaar boven een bepaald bedrag worden daar feestelijk onthaald. Bedragen tot €450 kun je doorgaans in de winkels innen.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog