Oorzaken en symptomen van een tenniselleboog

Een tenniselleboog is een soort tendinitis, een zwelling van de pezen, die pijn in de elle boog en arm veroorzaakt. Deze pezen zijn banden van taai weefsel die de spieren van je onderarm verbinden met het bot. Ondanks de naam, kun je nog steeds tenniselleboog krijgen, zelfs als je nog nooit in de buurt van een tennisbaan bent geweest. In plaats daarvan kunnen repetitieve grijpactiviteiten, vooral als ze de duim en de eerste twee vingers gebruiken, bijdragen aan de tenniselleboog. Het kan opduiken bij mensen van elke leeftijd, maar het komt het meest voor op ongeveer de leeftijd van 40.

De oorzaken van tenniselleboog
Tenniselleboog ontwikkelt zich meestal in de loop van de tijd. Herhalingsbewegingen, zoals het vastgrijpen van een racket, kunnen de spieren belasten en te veel spanning op de pezen leggen. Dat constante rukken kan uiteindelijk microscopisch kleine scheuren in het weefsel veroorzaken. Tenniselleboog kan het gevolg zijn van:

  • Tennis
  • Squash
  • Schermen
  • Gewichtheffen

Symptomen van tenniselleboog
De symptomen van een tenniselleboog omvatten pijn en gevoeligheid in de benige knop aan de buitenkant van je elle boog. Dit punt is waar de gewonde pezen op het bot aansluiten. De pijn kan ook in de boven- of onderarm uitstralen. Hoewel de schade in de elle boog ligt, is het waarschijnlijk dat je pijn krijgt wanneer je dingen doet met je handen. Tenniselleboog kan de meeste pijn veroorzaken als je:

  • Iets optilt
  • Je maakt een vuist of grijp een object, zoals een tennisracket
  • Open een deur of schud de hand
  • Steek je hand op of maak je pols recht

Om je tenniselleboog te diagnosticeren, zal je arts een grondig onderzoek uitvoeren. Hij of zij zal willen dat je je arm, pols en elle boog buigt om te zien waar het pijn doet. Mogelijk heb je ook verder onderzoek nodig, zoals een röntgenfoto of MRI (magnetic resonance imaging) om een ​​tenniselleboog te diagnosticeren of andere problemen uit te sluiten.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog