Infoblogger

Oprichten bv: waar moet je op letten?

Share Article

Voor veel ondernemers is het een belangrijke stap om een bv op te richten. Het is voor sommige ondernemers ontzettend lastig om het oprichten bv goed te realiseren. Het is namelijk een rechtspersoon en dat betekent dat het bedrijf zelf verantwoordelijk is voor de plichten en rechten die erbij horen. Bij het oprichten van een bv moet je met bepaalde zaken rekening houden om ervoor te zorgen dat de oprichting ook echt soepel verloopt. Je moet bepaalde keuzes maken die voor jouw onderneming van belang zijn. 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf de bv op te richten, maar je kunt dit ook overlaten aan professionals. Wanneer je genoeg budget hebt, is het wellicht verstandig om dit uit te besteden. Je hoeft je op die manier weinig zorgen te maken en je bent verzekerd van een soepele oprichting. Oprichten bv wordt op die manier een stuk eenvoudiger, maar hoe kun je dit nu zelf doen? In dit artikel vertellen we precies hoe het allemaal werkt!

Opstellen van de statuten

De eerste stap die je moet nemen bij het oprichten bv is het opstellen van alle statuten. Zo bevatten de statuten onder andere de naam van de bv, de manier waarop de bv wordt bestuurd en natuurlijk het doel van het bedrijf. De statuten moeten ook beschrijven hoe de aandelenstructuur van het bedrijf in elkaar zit. Het is essentieel om veel aandacht te besteden aan het opstellen van de statuten, deze vormen namelijk de basis voor de bv. Vervolgens moet je een notaris inschakelen om de oprichtingsakte op te stellen voor de bv. Dit is een document waarin de statuten worden vastgelegd en waarin de bv wordt opgericht. Een notaris inschakelen bij het oprichten bv is van groot belang en deze moet controleren of de oprichting voldoet aan alle wettelijke vereisten.

De financiering bij oprichten bv

Bij het oprichten bv is het ook van belang om na te denken over de financiering van de oprichting. Je hebt namelijk kapitaal nodig om te kunnen starten en te ontwikkelen. Dit kapitaal kan natuurlijk ingebracht worden door de aandeelhouders, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een lening hiervoor aanvragen bij de bank, maar ook vanuit vrienden of familie. Het is voor het oprichten bv van groot belang om te bepalen hoe je het gaat financieren.

Oprichten bv: belasting

Bij het oprichten bv, is het ook van belang om na te denken over de belastingen die je moet betalen. Een bv is namelijk belastingplichtig en moet belasting betalen over de winst die de bv maakt. Er zijn natuurlijk ook andere soorten belastingen en die mogen niet vergeten worden. Het is cruciaal om goed op de hoogte te zijn van alle regels omtrent belastingen, zodat je hiermee geen fouten kunt maken. Wanneer je een bv hebt opgericht, is het ook van belang om rekening te houden met de administratie. De administratie moet altijd goed worden bijgehouden, zodat je ook jaarlijks een jaarrekening kunt opstellen. Veel ondernemers kiezen ervoor om dit uit te besteden en dat is wellicht verstandig om te doen!

Misschien ook interessant voor jou?

Overig

De cruciale rol van animatie in B2C-marketing

Emotionele verbinding door animatie In de dynamische wereld van Business-to-Consumer (B2C) marketing is het essentieel voor bedrijven om innovatieve en effectieve manieren te vinden om