Paternoster – Kleine artikelen veilig opbergen

Altijd zijn uw medewerkers uren aan het zoeken naar de juiste onderdelen. Het magazijn is een ongeregelde bende. Tijd wordt onnodig verspild. Herkent u deze situatie? Met een paternoster creëert u rust en orde in het magazijn.

Wat is een paternoster?

We onderscheiden een paternosterkast en een paternosterlift. Beide werken feitelijk hetzelfde. In een paternoster kunt u kleine artikelen als schroeven, moertjes en bouten opbergen. Het systeem zorgt ervoor dat alle artikelen naar u toekomen, in plaats van dat u naar de spullen op zoek moet. Met één druk op de knop heeft u wat u nodig heeft.

Waarom kiest u voor een paternoster?

Een paternostersysteem is de beste oplossing wanneer u een krappe opslagruimte heeft. De kast werkt in de hoogte, waardoor u op een paar vierkante meter veel kwijt kunt. Zo heeft een standaard systeem 10 horizontale rijen met op elke rij 10 vakken. Hier kunt u 200 verschillende artikelen in kwijt, die ook nog eens netjes geordend zijn.

Nog een voordeel is dat de efficiëntie van medewerkers wordt verhoogd. Dit komt doordat zij geen uren meer verspillen aan het zoeken naar het juiste artikel. Iedereen kan zich weer focussen op hun eigen taak. Op deze manier wordt er tijd en geld bespaard.

Daarnaast is de paternoster makkelijk te combineren met andere magazijninrichtingen. Voor grote artikelen is bijvoorbeeld een magazijnstelling of entresolvloer aan te raden. Een entresolvloer is een ‘’extra’’ verdieping in uw magazijn. Zo wordt uw opslagruimte verdubbeld. Er is een legio aan mogelijkheden om het magazijn in te richten. Laat uzelf goed informeren over de kansen van uw magazijn. Wanneer het magazijn een goed lopende, dynamische omgeving is zult u merken dat de rest van de organisatie ook soepeler loopt.

Heeft u vragen over een paternoster? Of wilt u meer weten over een ander magazijnsysteem? Neem contact op met een van de medewerkers van FGN Magazijnsystemen voor meer informatie.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.