Pigtails – Alles om een snelle verbinding te genereren

Een snelle internetverbinding, dat wil toch iedereen? Met een glasvezelverbinding wordt dit werkelijkheid! Super snel bellen, internetten en televisie kijken zonder storingen. Kies voor een optimale verbinding de juiste pigtails!

Bij een pigtail is het ene uiteinde van de kabel voorzien van een kant-en-klare connector. Het andere uiteinde van de kabel heeft geen connector. Deze is open en kan met een fusielasmachine aan de vezel van een installatiekabel worden bevestigd.

Verschillende soorten pigtails

Er zijn diverse pigtails beschikbaar. Welke geschikt is voor uw verbinding hangt af van uw eisen en wensen. In onderstaande alinea’s leest u meer over de verschillende soorten.

Pigtail SC

De pigtail SC heeft een SC-connector aan het uiteinde. Deze connector wordt veel gebruikt voor singlemode en multimode verbindingen. De SC heeft een Snap In mechanisme, dit houdt in dat u in één simpele duw en trek beweging de connector los en vast kunt maken. De SC pigtail is ook verkrijgbaar als APC.

Pigtail LC

De pigtail LC wordt, net zoals de SC veel gebruikt voor singlemode en multimode verbindingen en is ook verkrijgbaar als APC. Het verschil is dat de LC een connector met een ceramische ferrule van 1.25 mm heeft, waardoor hij maar de helft van het formaat heeft van de SC. De LC connector wordt aan de vezel bevestigd door middel van een borgklipje.

Pigtail ST

De pigtail ST wordt ook wel de ST/PC pigtail genoemd. De toepassing zien we voornamelijk in multimode aansluitingen. De connector heeft een bajonet aansluiting en een lange cilindrische ferrule die de vezel goed vasthoudt.

Pigtail E2000

De E2000 is precies het tegenovergestelde van de ST en wordt voornamelijk voor singlemode gebruikt. De E2000 heeft hetzelfde formaat als de LC, maar heeft een klepje om de vezel vast te houden. Deze gaat automatisch open als u de connector in een sleeve of koppelbus duwt.

Wilt u meer informatie over pigtails? Neem geheel vrijblijvend contact op.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.