Positieve factoren op de werkvloer

Er bestaan verschillende factoren die de werkprestatie ten goede komen. Voor een werkgever is het altijd van belang dat werknemers optimaal presteren, dit doen ze niet door bijvoorbeeld alleen maar een goed loon of bonussen aan te bieden. Het optimaal presteren door werknemers heeft ook met verschillende factoren te maken die binnen het bedrijf spelen. Zo zijn er verschillende factoren die de werkprestatie van werknemers omhoog helpen.

Zit sta bureaus

Een zit sta bureau kan een positieve invloed hebben op zowel de werkprestatie als de fysieke gesteldheid van een persoon. Door tijdens een werkdag de werkhouding regelmatig te verwisselen kunnen verschillende veel voorkomende problemen vermindert worden. Zo verkleint het de kans op rugklachten, hoofdpijn, RSI en vermindert het ook de kans op hart- en bloedvataandoeningen. Door deze factoren zijn zit sta bureaus een prima toevoeging voor op kantoor.

Schoonmaak

Een schoon kantoor heeft ook altijd een positieve invloed op de productiviteit van de werknemers. Voor de duidelijke communicatie tussen de schoonmakers en het personeel is het handig om de schoonmakers tijdens de kantooruren schoon te laten maken. Op die manier komen zij in contact met het personeel en kunnen zij de wensen uitspreken naar de schoonmakers toe. Hierdoor kunnen de schoonmakers ook specifieke wensen van het personeel vervullen. Dit zal, naast een schonere werkplek, leiden tot een prettigere werkomgeving. Dit zal de prestaties van het personeel ook weer ten goede komen.

De vrijdagmiddag borrel

Een iets ‘lossere’ factor die een positieve invloed kan hebben op de werksfeer binnen het team is de vrijdag middag borrel, in de volksmond ook wel de vrijmibo genoemd. Tijdens de vrijmibo wordt er gezellig wat gedronken met alle personeelsleden. Tijdens deze borrel worden over het algemeen iets andere gesprekken gevoerd dan tijdens het werk het geval is. Door deze gesprekken kunnen personeelsleden een betere band met elkaar krijgen. Hierdoor kunnen zij beter met elkaar gaan samenwerken doordat zij elkaar bijvoorbeeld beter begrijpen of meer een band krijgen met elkaar. Naast dit voordeel is een vrijmibo over het algemeen ook erg gezellig om de week met al het personeel af te sluiten.

 

Voor de zit sta bureaus zijn verschillende leveranciers te vinden op internet. Mocht je op zoek zijn naar een schoonmaakbedrijf in Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Groningen of ergens anders, door goede afspraken te maken moet een schoonmaakbedrijf een goede aanvulling zodat het kantoor een prettige werkomgeving blijft. Wat betreft de vrijmibo kan er een hele eigen invulling aangegeven worden. De gezelligheid komt vanzelf.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog