Praktische tips voor een vakantie in Spanje

Ga je naar Spanje op vakantie dan zijn er een paar dingen waar je aan moet denken om er een prettig en probleemloos verblijf te hebben. Het klimaat is over het algemeen warm en zonnig, maar omdat het er soms ook kan regenen is het niet onverstandig om regenkleding of een paraplu mee te nemen. Als je met de auto naar Spanje gaat is het natuurlijk belangrijk om deze voor vertrek te laten checken door de garage om de kans te verkleinen dat je onderweg met pech langs de weg komt te staan. Als je gaat vliegen kun je in veel gevallen je ticket al vroeg boeken, dit kan soms aanzienlijk schelen in de prijs voor je ticket.

Reisdocument en andere praktische tips

Zorg ervoor dat je een geldig paspoort of Europese ID-kaart hebt als je naar Spanje reist. Ook als je met de auto gaat is de kans aannemelijk dat je aan de grens wordt gecontroleerd en als je dan geen geldig reisdocument kunt overleggen kom je echt de grens niet over. In Spanje wordt uiteraard met de Euro betaald dus geld wisselen is niet nodig. Spanje valt in dezelfde tijdzone als Nederland, met uitzondering van de eilanden, daar is het een uur vroeger. Houd hier dus rekening mee als je bij voorbeeld naar de Canarische Eilanden vliegt. In Spanje kun je over het algemeen apparaten zoals je telefoon of tablet gewoon opladen. Neem voor de zekerheid een internationale reisstekker mee voor het geval je een stopcontact treft dat net afwijkend is. In veel hotels is tegenwoordig Wifi aanwezig, maar informeer vooraf of hier kosten aan verbonden zijn om onaangename verrassingen te voorkomen.

Houd rekening met plaatselijke gebruiken

Spanje is het land van de siësta. Hoewel het houden van een siësta in de grote steden en in toeristengebieden in onbruik is geraakt zijn er nog steeds winkels en banken die tussen de middag een aantal uren sluiten. In de zomer is het ook zeker niet aan te raden om op het heetst van de dag op pad te gaan omdat het daarvoor dan veel te warm is. Neem dus gewoon een paar uur rust, net als de Spanjaarden. Het blijft nog lang genoeg warm en licht om dingen te ondernemen als het minder warm is.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.