Rijlessen volg je bij een rijschool. 46,8% slaagt in een keer voor het praktijkexamen. Tegenwoordig kun je al rijlessen volgen met 16,5 jaar vroeger moest je hier 18 jaar voor zijn. Als je vroeg begint met je rijbewijs krijg je een verantwoordelijk gevoel, omdat je op de weg rijdt en goed op moet letten wat er om je heen gebeurd. De lesauto heeft een dubbele bediening, dit houdt in dat de pedalen die de bestuurder heeft die heeft de rijinstructeur ook. Dit is voor de veiligheid, als je een fout maakt of iets over het hoofd ziet kan de rijinstructeur ingrijpen. De meeste lesauto’s rijden op diesel, dieselauto’s hebben veel meer koppel dan een benzineauto en slaat dus minder snel af. Dit is dus veiliger voor een beginnend bestuurder. Voordat je aan je praktijkexamen begint moet je eerst je theorie-examen gehaald hebben. Dit is, omdat je alles zelf moet doen bij het praktijkexamen. Dus niet alleen gas, remmen en schakelen, maar ook op het verkeer en verkeersborden.

Welke rijschool moet ik kiezen?

Een rijschool kiezen is nog niet het gemakkelijkst, omdat er zo veel rijscholen zijn in je omgeving. Wat belangrijk is dat je een leuke rijinstructeur hebt. Dat houdt in dat je er goed naar kan luisteren en dat je je op je gemak voelt. Zo leer je sneller en beter dan wanneer je een minder leuke rijinstructeur hebt. Voor het kiezen van een rijschool kun je gemakkelijk op het internet kijken, je hebt een heel groot aanbod, dus hoe kies je er uiteindelijk een? Kijk op de site naar de beoordeling die mensen geven aan de rijschool. Kijk naar de reacties die mensen geven en hoe zij de rijlessen ervaren hebben. Wat ook gemakkelijk is en betrouwbaar is vragen aan bekenden van jouw leeftijd waar zij hun rijbewijs gehaald hebben. Bekenden zullen je kunnen vertellen wat zij ervan gevonden hebben en of ze je die rijschool aanbevelen of niet. Belangrijke punten bij het kijken naar een rijschool zijn vooral of ze ervaring hebben en of ze een hoog slagingspercentage hebben. Het Slagingspercentage staat bij de meeste rijscholen wel op de website.

Aanbod van pakketten

Verschillende rijscholen hebben verschillende pakketten en dus ook andere prijzen. De gemiddelde prijs per les is ongeveer 39 euro. De meeste mensen kiezen voor een pakket dit houdt bijvoorbeeld in dat je een pakket koopt met 30 lessen dit kost rond de 1300 euro. Bij zo’n pakket krijg je vaak ook een theorieboek en een code om toetsen te oefenen voor het theorie-examen. Je kunt er ook voor kiezen om losse lessen te nemen, je betaalt dan per les die je rijdt. Je kan dus per les inplannen wanneer je zelf wil dit is handig als je een druk schema hebt. De meeste rijscholen geven ook rijlessen in de avonden voor als je tot laat in de middag naar school moet of moet werken. Zo kan iedereen rijlessen nemen en kan iedereen zijn rijbewijs halen.

Bron: Rijschool Mouw

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog