Een rondreis door Scandinavië maken

Scandinavië is het noorden van Europa en is daarom ook niet het eerste vakantieland waar wij Nederlanders aan denken. Scandinavië bestaat officieel uit Denemarken, Noorwegen en Zweden. Maar we willen ook wel eens zeggen dan Finland en IJsland er ook bij horen. Deze vijf landen zijn niet de typische vakantielanden die we in de zomer bezoeken, toch zijn deze landen erg mooi en hebben ze veel bezienswaardigheden. Een vakantie in een van deze landen of zelfs een rondreis door deze landen zal je kijk op de wereld veranderen en je ogen doen openen. Deze landen bieden niet alleen leuke winkelstraatjes om te shoppen maar ook ontzettend mooie natuur die je Italië of Spanje niet zult tegenkomen.

Bezienswaardigheden in Scandinavië

Je kunt er voor kiezen om in één van de Scandinavische landen te blijven of meerdere landen in een vakantie te bezoeken doormiddel van een rondreis. Wat je ook kiest, in Scandinavië is genoeg te beleven. Naast de indrukwekkende fjorden is er nog meer te zien, zoals het drielandenpunt in Noorwegen. Wanneer je top van deze berg bereikt sta je eigenlijk in drie landen tegelijk, namelijk Noorwegen, Finland en Rusland. Wanneer je in Zweden bent, bezoek dan het plaatsje Avesta. In dit plaatsje staat het grootste Dalarnapaard ter wereld, dit paard is helemaal gemaakt van hout, is 13 meter hoog en weegt wel 67 ton. De hoofdsteden Oslo, Helsinki en Stockholm zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. In deze steden komen oude en nieuwe culturen samen.

Met welk vervoerstype ga je op vakantie?

Tegenwoordig zijn er tal van opties om op reis te gaan. Ga je met de trein, de auto of het vliegtuig of maak je combinatie van een van deze opties, zoals een Fly & Drive. Je kunt tegenwoordig ook een camper huren en daarmee gaan rondtrekken door bijvoorbeeld Scandinavië. Je kunt met een camper natuurlijk ook naar een vakantieland zoals Spanje, Portugal of Italië gaan. Met een camper hoef je, je geen zorgen te maken over je slaapplek. Je rijdt immers rond met je slaapplaats. Met een camper van Camperdeluxe.nl ben je ook erg vrij, want je hoeft niet perse op een camping te gaan staan. Je kunt ook in een van de mooie Scandinavische bossen je camper plaatsen en daar overnachten.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog