Als je werkzaam bent in de uitvaartbranche werk je eigenlijk altijd.
Zeker bij een wat kleinere organisatie komt het geregeld voor dat je ook ’s avonds en ‘s nachts gebeld wordt.

Het heeft ook wel weer z’n charme. Kennelijk weten families je te vinden en gaan ze er gewoon vanuit dat je er voor ze bent. Onuitgesproken vertrouwen noem ik dat.

Tegelijkertijd kan een melding van overlijden je op die manier behoorlijk uit je nachtrust houden. Zittend op de rand van je bed maak je bij schemerlicht je aantekeningen en maak je  afspraken die direct of de volgende dag moeten worden opgevolgd.

Wat als je die aantekeningen ook direct in je administratie had kunnen verwerken? Misschien wel een beetje theoretische vraag. Immers; wie pakt midden in de nacht z’n systeem erbij om dan al een dossier aan te maken?
Toch is de vraag minder theoretisch dan je denkt.

Met moderne uitvaartsoftware kun je op je smartphone direct een melding verwerken. In maximaal 4 stappen registreer je de meest relevante gegevens en leg je afspraken voor jezelf of voor je collega’s vast.  Daarmee is er een dossier aangemaakt en kan jij of je collega er direct mee verder.

Daarmee blijft de storing dezelfde. De hoeveelheid werk neemt wel met 50% af, omdat je niet een tweede keer de gegevens van een kladje moet overnemen naar je systeem. En iedereen is per direct goed geïnformeerd…..zelfs als je je ’s ochtends verslaapt

Werk ze!

C Rommelaar

FuneralView uitvaartsoftware

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.