Spanje weer meer in trek als vakantieland

Uit de meest recente boekingsstatistieken tot en met 16 januari blijkt dat de traditionele vakantielanden ook dit jaar weer het meest in trek zijn. In de periode december tot en met maart worden de meeste vakanties online geboekt en dit betreffen dan veelal (verre) vliegreizen. In tegenstelling tot voorgaande jaren lijkt Spanje weer aantrekkelijker voor de Nederlandse toerist. Met name de Canarische Eilanden en het eiland Mallorca kent een forse toename van het aantal boekingen.

Stijging van boekingen naar Spanje

Ondanks dat er de afgelopen jaren weinig investeringen hebben plaatsgevonden in de toeristische gebieden in Spanje, blijken de boekingen voor Spaanse vakanties wel toe te nemen. Een oorzaak daarvan kan zijn dat Nederlanders massaal voor een goedkope zonvakantie in Spanje gaan, terwijl in voorgaande jaren vaak verder werd gevlogen naar Turkije of Egypte. Zoals bekend, maken de kosten van de vliegtickets een groot gedeelte van de prijs van een vakantie uit. Vliegen naar Turkije of Egypte is duurder dan vliegen naar Spanje. De afgelopen jaren zijn de accommodaties in Turkije en Egypte duurder geworden, soms met wel 100 euro per week in een jaar tijd! Hierdoor prijzen deze twee landen zich langzaam uit de markt en is Spanje weer aantrekkelijker geworden.

Populaire bestemmingen Spanje

De populaire bestemmingen zijn hetzelfde als de voorgaande jaren. Denk dan met name aan de badplaatsen aan de Costa del Sol als Blanes en Lloret de Mar. Tegenwoordig ontdekken veel meer toeristen dat Barcelona ook veel te bieden heeft voor een toerist die graag aan het strand wil vertoeven, want het Barceloneta strand is misschien wel het mooiste strand van Spanje. In Barcelona kan een goede combinatie worden gemaakt van dagexcursies en een dagje strand. Een afwijkende trend is de verhouding tussen autovakanties en vliegreizen. De consument boekt vaker de vliegtickets apart van de accomodaties. De accomodatie wordt bij een bekende reisorganisatie gereserveerd, welke vaak worden aangeboden onder de noemer autovakantie. Het eigen vervoer gaat echter niet met de auto, maar met het vliegtuig. Daarvoor zoekt men naar een low budget maatschappij door middel van een vergelijkingssite als GoedkoopVliegen.eu. Er worden dan gevlogen op de vliegvelden Girona of Reus.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog