Tips voor de juiste inrichting van je restaurant

Wil je een horecazaak gaan starten? Dan heb je met heel veel dingen te maken. Je hebt een hele papierwinkel die je door moet lopen, een zaak die je moet inrichten, personeel wat je moet aannemen en zo goed mogelijk in moet werken, je moet de prijzen bepalen en de kaart opstellen. Kortom; een drukke periode! Dit artikel gaat over de inrichting van je restaurant, hierbij moet je letten op het gebruik van kleur, interieur en inspiratie. Deze aspecten komen in dit artikel aan bod.

Kleuren

De kleuren die je gebruikt binnen je restaurant zijn de basis voor wat je uit wilt stralen als bedrijf zijnde. De kleuren moeten passen bij het type restaurant je bent, het moet aansluiten met wat er op de kaart staat en hoe je je wilt profileren. Heb je bijvoorbeeld een Italiaans restaurant? Dan verwacht je hele andere kleuren dan in een Indonesisch restaurant. Kies dus voor kleuren die passen bij het type restaurant wat je bent.

Naast het kleurgebruik mag het gebruik van de juiste horecaverlichting ook niet over het hoofd gezien. De verkeerde verlichting kan ervoor zorgen dat mensen helemaal niet op hun gemak bij je in de zaak zitten. Vergeet dus niet om hier een doordacht plan voor op te stellen.

Interieur

Wat voor interieur wil je? Wil je een trendy, modern, klassiek, hip, rommelig of eigentijds interieur? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Denk goed na over welke inrichting past bij de gerechten die je serveert. Een klassieke inrichting bij een sushizaak zul je niet zo snel zien. De zaak en de keuken dienen een geheel te vormen. Kies ook een interieur wat past bij je prijsstelling, een duur en luxe interieur bij een snackbar roept vragen op.

Decoraties

Wanneer de basis helemaal gelegd is voor je interieur kun je op zoek gaan naar passende decoraties. Sfeervolle lampjes, iets leuks voor op tafel en wat gezelligs voor aan de muur kan natuurlijk niet ontbreken. Let er wel op dat je niet teveel spullen in de zaak neer zet, dit kan een rommelige uitstraling hebben.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.