Met deze tips maakt u een perfect kopje koffie

Is elk kopje koffie die u maakt anders? Proeft het de ene keer als een bak slootwater en een andere keer als een heerlijke Italiaanse kopje koffie? Met onderstaande tips en producten kunt u voortaan altijd het perfecte kopje koffie maken.

Water op temperatuur

Het grootste gedeelte waaruit een bakje koffie bestaat is uit water. Water zelf kan dus al een grote invloed hebben op de smaak van uw koffie. Hierbij is het al erg makkelijk om bij het maken van een kopje koffie vers water te nemen, zoals bronwater of kraanwater. Als u dan voor kraanwater kiest, laat dan wel even de kraan doorlopen zodat de resten van jouw kraan weg worden gespoeld. Bent u van plan gedemineraliseerd water te gebruiken? Doe dat dan niet! Het verpest namelijk de smaak van uw kopje koffie! Daarnaast is de temperatuur waarop u uw water kookt van groot belang. U wilt namelijk niet dat de smaken van uw koffie verloren gaan of dat de koffie een slap smaakje heeft. De ideale temperatuur is tussen de 95 en 98 graden omdat dan de water net niet kookt en daardoor de smaken niet verloren gaan.

Dosering

Een andere belangrijke punt waar u rekening mee moet houden is de dosering. In het algemeen is 6 gram per koffie van 125 millimeter ideaal, echter ligt het natuurlijk ook aan uw smaak. Wilt u liever een hele sterke koffie of een wat mildere? Dan kunt u natuurlijk afwijken van dit aantal.

Je koffiezetapparaat

Net zoals de meeste apparaten vergt een koffiezetapparaat ook onderhoudt! Spoel eens in de maand uw filter door met zuiver water. Zo voorkomt u dat uw delicate koffiesmaak verpest wordt!

Met deze tips bent u al een stap dichterbij het maken van uw perfecte kopje koffie. Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld Melitta koffiemachines? Neem dan eens een kijkje op Aroma Club.

 

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.