Tips om de juiste koelkast aan te schaffen

Een koelkast is vaak onmisbaar in ieder huis, kantoor of restaurant. Het is dan ook belangrijk om een koelkast aan te schaffen die past bij de juiste gelegenheid. Om de juiste koelkast aan te schaffen staan hieronder de nodige tips.

Soorten koelkasten

Het belangrijkste is de functie van een koelkast. Komt de koelkast in een restaurant, dan is het handig om een horeca koelkast aan te schaffen. Bij een horeca koelkast is er vaak meer ruimte voor etenswaren. Zo hoef je ook minder koelkasten aan te schaffen en is het energiegebruik lager. Ook kan een koelkast gebruikt worden op plekken als kantoor, sportverenigingen of op school. Dan is het weer handiger om te gaan voor een  minibar. Een minibar is een kleinere koelkast waar toch de nodige producten in kunnen.Naast horeca koelkasten en minibars zijn er ook wijnkoelkasten. De naam zegt het al dat is een koelkast om wijn in te bewaren. Door een wijnkoelkast kan de wijn in de gewenste temperatuur blijven en neemt het weinig ruimte in.

De beste plek

Wanneer de koelkast binnen is, moet er nagedacht worden over de plek. Het is namelijk beter om de koelkast op een plek te zetten waar de omgevingstemperatuur ook koeler is. Het is dan ook niet handig om de koelkast in de keuken van een restaurant te zetten. De omgevingstemperatuur van een keuken in een restaurant is erg hoog. Zo moet de koelkast harder werken en dit kost meer energie.

Capaciteit

De capaciteit die nodig is bij een koelkast hangt af van een aantal factoren. De capaciteit kan ook al van te voren berekend worden. Het is hierbij belangrijk om niet uit te gaan van de huidige capaciteit. De functie van een koelkast kan namelijk later een andere capaciteit met zich meebrengen. Een minibar heeft een veel minder grote capaciteit dan een horeca koelkast.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog