Tips om een drukke periode door te komen

We hebben allemaal veel fases in ons leven waarbij we een drukke periode doorgaan. Deze periodes kunnen zwaar zijn en vaak doordat het zwaar is wordt het nog lastiger. We krijgen bijvoorbeeld weinig slaap, stressen veel waardoor we nog minder gedaan krijgen en ga zo maar door.

Of je een stressvolle periode hebt vanwege je werk, stress hebt tijdens het schrijven van je scriptie of door persoonlijke omstandigheden, onderstaand hebben we een aantal tips die in iedere situatie zijn toe te passen en waardoor we beter presteren! Ook is het ontzettend belangrijk bij het voorkomen van een burnout

Slapend kun je het meest productief zijn

Wanneer we goed slapen kunnen we veel meer halen uit alles wat we overdag doen. Het heeft namelijk een positief effect op onze concentratie, vele gezondheidsvoordelen en het maakt ons veel alerter en actiever. Dit klinkt wel logisch, maar toch wordt het in de meeste gevallen door veel mensen onderschat. 

Gezond eten en voldoende bewegen

Wanneer we druk zijn, door bijvoorbeeld een drukke periode op het werk of tijdens het schrijven van een scriptie voor school, dan vergeten we wel eens de tijd te nemen om fysiek actief te zijn of een gezonde maaltijd klaar te maken. Terwijl dat nou juist de dingen zijn waar we energie uit halen en die energie hebben we in een drukke periode nou juist het hardste nodig. Vergeet hier dus niet op te letten. 

Plan alles goed en denk na over wat er precies nodig is

Maak voor jezelf een goede planning. Of het nou gaat om zaken voor het werk, school, het behalen van persoonlijke doelstellingen of wat dan ook. Door een goede planning te maken, je daaraan te houden en regelmatig te reflecteren kun je veel en veel meer gedaan krijgen in een korte tijd.

Zorg voor de juiste steun, support en kennis om je heen

Door het hebben van mensen om je heen die kennis van zaken hebben kun je de juiste steun krijgen die je nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat je veel sneller bij je uiteindelijke doel komt, wat dat doel ook mag zijn.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog