Tips voor het afsluiten van een woonverzekering

Het is verstandig om een woonverzekering af te sluiten. Dit omdat er weleens dingen kunnen gebeuren in en rondom je huis. Dan wil je graag dat je verzekerd bent. Anders kunnen de kosten hoog oplopen en dat is nooit fijn. Je kunt veel geld besparen door een woonverzekering af te sluiten.

Bekijk van tevoren wat voor verzekeringen je wilt

Er zijn veel verschillende soorten verzekeringen, zo heb je de woonverzekering, de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Bij alle verzekeringen zul je voor andere dingen vergoed zijn. Bij een inboedelverzekering is zoals het woord al zegt je inboedel verzekerd, dit kan fijn zijn als je veel dure spullen in huis hebt liggen.

Naar welke verzekeraar moet je gaan

Verstandig is om zoveel mogelijk onder een dak te houden. Als je dus graag wat meer verzekeringen wilt afsluiten is het slim om deze allemaal bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Dit zorgt voor een stuk meer gemak bij het declareren van schade. Wel is het verstandig om goed te vergelijken wat welke verzekeraar aanbiedt. Zo kun je kiezen wat je wilt en voor de prijs die je eraan wilt uitgeven. Als je die hebt gekozen is het nog slim om dit regelmatig in de gaten te blijven houden. Misschien zakt een andere verzekeringsmaatschappij wel in premie en past deze dan beter bij jou.

Houd in de gaten wat er allemaal bij inbegrepen zit

Veel verzekering lijken op het eerste oog prima, maar dan blijkt dat maar de helft verzekerd is. Daar kun je achter komen op het moment dat je iets wilt declareren. Dan kan de verzekering maar zo zeggen dat je dat niet goed verzekert hebt, terwijl jij dacht dat dit wel het geval was. Dit kan voor vervelende situaties zorgen. Zorg er daarom voor dat zodra je een verzekering afsluit, jij precies weet wat er wel en niet bij inbegrepen zit. 

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog