Toepassing van Mechatronica in geavanceerde productieprocessen

Door ontwikkelingen in de techniek  heeft de productie-industrie een grote groei doorgemaakt. De automatisering heeft hier alles mee te maken. Hoewel mechatronica een steeds groter en bekend fenomeen wordt, maken nog steeds niet alle bedrijven gebruik van deze technologische ontwikkeling. Met mechatronica is het mogelijk om producten met hoge snelheid  te produceren die daarbij voldoen aan de gewenste kwaliteit.

Wat is mechatronica nou exact?

Wellicht is het handig om te starten met wat mechatronica nou exact is. Mechatronica is een technologie dat het mogelijk maakt om een proces af te stellen door middel van die mechanische en elektronische technologie. Dit houdt in dat de automatisering van productiebedrijven wordt verbeterd waardoor de productie hogere aantallen kan draaien. De term ‘mechatronica’ komt voort uit een samensmelting van mechanische en elektronische engineering. Dit soort technologieën zijn  integraties van zowel mechanische als elektronische engineering concepten in een compact systeem.

Een aantal voordelen van mechanica op een rij

Tijdsbesparing: De tijdsbesparing is enorm. Doordat de productielijn veel sneller het beoogde aantal producten kan produceren, bespaar je veel tijd. In deze bespaarde tijd kunnen extra producten gemaakt worden. Deze mechanica maakt het mogelijk om producten te laten afbeelden, sorteren, meten en registeren terwijl de ban in beweging blijft. Dit kan zonder dat de producten naar verschillende locaties moeten voor controle.

Het verhoging van de productie: Eet beter geoptimaliseerd proces betekend dat de productiecapaciteit van de machines toeneemt. Doordat alle checks continue gedaan worden, hoeven producten niet specifiek gecontroleerd te worden en kan de productie blijven draaien.

Kostenbesparend: Tijd besparing en een verhoging van de productie komt al terecht op dat het systeem kostendbesparend werkt. Echter betekend het ook nog dat u minder mankracht nodig heeft om hetzelfde werk te kunnen verxzetten. Hierdoor bespaart u op arbeidskosten zonder dat de productie daarvoor hoeft in te leven. Menselijke fouten zorgen voor vertraging in het productieproces. Een geautomatiseerd systeem is efficiënter in gebruik, met minder technische en invoerfouten.

Om de specialisatie te laten uitvoeren kun je het beste terecht bij een gespecialiseerd bedrijf. Deze bedrijven voeren mechanica, robotica technieken en mechatronica voor meerdere bedrijven uit, waardoor zij als geen ander weten waarop gelet moet worden. Met deze kennis en ervaring in machinebouw voorkom je dat je onnodige fouten maakt.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog