Tools die elke doe-het-zelver in huis moet hebben

Wie regelmatig als klusser of doe-het-zelver actief is, heeft natuurlijk de juiste gereedschappen, apparaten en materialen nodig om zijn werk goed te kunnen doen. Of u nu regelmatig metselt, schilderwerk uitvoert, stukadoorswerk doet, elektra aanlegt of vervangt of bezig bent met andere huis-, tuin- en keukenklussen: het is prettig als u op het moment dat het nodig is over de juiste tools kunt beschikken om de klus snel, veilig en goed te kunnen uitvoeren. Maar welke tools mogen er absoluut niet ontbreken in de gereedschapskist van de doe-het-zelver?

Een steiger voor klussen op hoogte

Voor schilderwerk of gevelwerk (stucen) op hoogte heeft een doe-het-zelver vandaag de dag een goede en betrouwbare steiger nodig. Het is dan ook aan te raden om een hoogwaardige basic line rolsteiger te kopen bij Rolsteiger.net. Een basic line rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net is een steiger die bovengemiddeld veilig is, uiterst mobiel en lang meegaat. Een verstandige keuze voor de veeleisende klusser!

Een goed gevulde gereedschapskist met handgereedschap

De doe-het-zelver kan naast een basic line rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net, vandaag de dag natuurlijk ook niet zonder allerlei soorten handgereedschap. Een platte sleufschroevendraaier en kruiskop schroevendraaier mogen niet ontbreken, evenals een goed (klauw)hamer, een dopsleutel, een spanningzoeker, een waterpomptang, kniptangen, nijptangen, een waterpas en rolmaat. Denk verder aan zaken als duct tape, multilijm, een beitel, een sleutelset, een priem, plamuurmes, een stanleymes en een goede handzaag. Losse accessoires om de werkzaamheden zijn natuurlijk ook onmisbaar in de gereedschapskist van de professionele doe-het-zelver. Hiertoe behoren schroeven, bouten, scharniertjes, moeren, tie-wraps, spijkers, schuurpapier en pluggen in allerlei soorten en maten. Vergeet verder niet om een aantal potloden in de gereedschapskist te leggen om een en ander te kunnen aftekenen. En ook een aantal kwasten en extra boortjes in de gereedschapskist horen er helemaal bij!

Handig elektrisch elektrisch gereedschap

Bepaalde elektrische gereedschappen horen ook thuis in het assortiment van de hedendaagse klusser. Een schroefboormachine, klopboormachine, schuurmachine en lasapparaat zijn natuurlijk onmisbaar tijdens het klussen. Voor grotere verbouwingen en projecten is het handig als je een zaagmachine hebt.

Veiligheidsmiddelen

Veilig werken is natuurlijk van groot belang bij klussen thuis of op locatie. Zorg voor een set goede werkschoenen, gehoorbescherming, eventueel een stofkapje, passende werkhandschoenen en gehoorbescherming. Een beschermende bril bij laswerk hoort ook in uw assortiment thuis. En vergeet ten slotte niet om een EHBO-koffer aan te schaffen, mocht er een ongelukje gebeuren. Alvast veel klusgenot toegewenst!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog