Uitnodigende bedrijfstuin voor lunchwandeling

We weten al jaren dat bewegen goed voor ons is, bijvoorbeeld in de bedrijfstuin. Beweging stimuleert de bloedsomloop, wat ook onze hersencapaciteit een boost kan geven. Wie de hele dag stil zit, zal er ook voor zorgen dat zijn brein ‘lui’ wordt. Bewegen is dus de beste manier om je creativiteit te verhogen en een dag productief te blijven. In de pauze even een goede wandeling, kan het brein een goede boost geven. Je kunt dus prima een wandeling maken door de bedrijfstuin, samen met jouw collega’s om even los te komen van het werk.

 

Tips bedrijfstuin

Dertig minuten bewegen op een dag is de norm, voor een gezonde leefstijl. Toch is het best moeilijk om aan deze norm te komen, voor mensen die een groot deel van de dag hun werkzaamheden zittend uitvoeren. Een tuin die uitnodigt voor een wandeling of een buitenlunch, is dan wel zo leuk. Een aantal tips die helpen voor het creëren van een uitnodigende bedrijfstuin, zij het volgende

 

  1. Ronde

Je moet er voor zorgen dat mensen een rondje kunnen lopen. Een tuin waar je enkel heen en weer kan lopen, zal niemand interessant vinden. Het moet dus een tuin zijn waar je daadwerkelijk een route kan lopen. Wellicht dat je ook mensen in de andere richting tegenkomt. Of dat het pad uitkomt op een mooie wandelroute van een kwartier.

 

  1. Breedte

Een wandelpad in de tuin moet wel toegankelijk zijn om met z’n tweeën naast elkaar te lopen, zonder in het gras te staan. Lunchwandelen zal je niet snel in je eentje doen, dus is het leuk als de bedrijfstuin er zo op is ingericht dat je met twee of meerderen een rondje kunt lopen. Ook het passeren van tegemoetkomende collega’s moet meegenomen worden.

 

Areamasters

Wil jij een mooi aangelegde bedrijfstuin, die uitnodigt tot een lunchwandeling of buitenlunch? Dan kan areamasters jou hier goed mee van dienst zijn!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Comments are closed.