Unieke plekken om te wonen in Nederland

Nederland is een klein land en we denken dan ook snel dat we alle plekken inmiddels wel kennen. Maar er zijn echt nog een aantal unieke plekken om te wonen die we je niet willen onthouden. Lees hier een aantal voorbeelden.

Houten

Houten ligt in de provincie Utrecht en kent een unieke stedenbouwkundige structuur. Bovendien biedt deze plaats heel veel ruimte aan fietsers en voetgangers. Vooral met kinderen is Houten dan een ook een hele aangename, veilige plek om te wonen. Je zit overal zo, want Houten is ideaal gelegen tussen Amsterdam en Utrecht, aan het Amsterdam-Rijn kanaal. Nieuwbouw vinden in Houten is door de recentere uitbreidingen vergeleken plaatsen in de omgeving goed te doen.

Elburg

Dit leuke plaatsje ligt aan het Veluwemeer in Gelderland. De ligging is dan ook prachtig, maar dat is de stad zelf ook absoluut! Het stadje staat vol rijksmonumenten en kent dan ook een rijke historie. Maar in een mum van tijd zit je ook nog eens in de Veluwe. Er worden de komende jaren nieuwbouwhuizen gebouwd in Elburg, waarbij rust en ruimte centraal zullen staan.

Hillegom

Hillegom ligt in de prachtige bollenstreek. Het is een gewilde plaats met een mooie, maar ook praktische ligging. Het ligt zowel dichtbij Haarlem, Amsterdam als Schiphol en de verbindingen hiernaartoe zijn zowel over de weg als over het spoor zeer goed geregeld. Er zijn in Hillegom allerlei soorten huizen, van eenvoudige arbeiderswoningen tot luxe vrijstaande villa’s

Medemblik

Dit West-Friese dorp ligt in de kop van Noord-Holland en wordt erg hoog gewaardeerd in verschillende woonenquêtes. Wonen is hier nog betaalbaar, terwijl je in een prachtige omgeving woont en je in een mum van tijd in de randstad bent. Er zijn hier verschillende woonprojecten opgericht, waarbij je bijvoorbeeld voor relatief weinig geld je eigen woning kunt ontwerpen.

Zutphen

Zutphen is een prachtig stadje in Gelderland. Het is er erg gezellig met sfeervolle cafés en terrasjes in de zomer. Het is bovendien naast de auto goed bereikbaar met de trein. De omgeving is ook de moeite waard, vanuit Zutphen zit je zo in de Veluwe en vergeet natuurlijk ook de schitterende rivier de IJssel niet.  Je hebt hierdoor het comfort van de stad, zonder de stress die hier in de randstad vaak mee gepaard gaat. Het is niet voor niets dat Zutphen momenteel zo in trek is bij mensen uit het drukke westen van Nederland.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog