Ben jij iemand die veel rookt en heb je nog nooit gehoord van een USB aansteker? Lees er dan hier alles over en ontdek de verschillende voordelen van een elektrische aansteker!

Geen vlam, geen brandstof

Een USB aansteker bevat geen vlam en werkt niet op brandstof. Een USB sigarettenaansteker werkt namelijk op elektriciteit. Wanneer het klepje van de aansteker naar achter wordt geduwd, gaat het gloeispiraaltje in de aansteker gloeien. Hier kan de sigaret dan tegenaan worden gehouden. Doordat een elektrische sigarettenaansteker geen vlam en brandstof bevat kent deze verschillende voordelen. Zo kan de aansteker in alle weersomstandigheden worden gebruikt, omdat er geen vlam is die uit kan gaan. De USB aansteker zal niet weggegooid hoeven te worden of met brandstof te worden bijgevuld. Dit maakt een USB aansteker uiteindelijk goedkoper.

USB aansteker opladen

De USB aansteker kan wel leeg gaan. Dit wordt aangegeven door een LED indicatorlampje. Wanneer dit lampje gaat branden dien je de aansteker op te laden door middel van een (meestal meegeleverde) USB-kabel. De USB aansteker kan bijvoorbeeld in de laptop of computer worden gestoken. Indien je beschikt over een sigarettenaansteker in de auto met een USB-poort, kun je ook onderweg de sigarettenaansteker opladen.

Milieuvriendelijker

Tenslotte is een bijkomend voordeel van de USB sigarettenaansteker nog dat deze milieuvriendelijker is dan de gasaansteker. Allereerst bevat de gasaansteker namelijk gas, dat niet goed is voor het milieu. Dat gas is er niet bij een USB aansteker. Verder belanden er per jaar miljoenen tot biljoenen gasaanstekers op de vuilnishoop. USB aanstekers zijn daarentegen veel langer te gebruiken.

Voordelige oplaadbare USB aanstekers

Al met al kennen USB aanstekers dus verschillende voordelen, ook ten opzichte van de meer traditionele gasaanstekers. De USB sigarettenaanstekers werken op brandstof en bevatten geen vlam. Hierdoor zijn ze geschikt in elk weertype. De aanstekers zijn oplaadbaar en kunnen daarom heel lang meegaan. Ze zijn hierdoor goedkoper én milieuvriendelijker.

Bron: USB aansteker blog Tech66

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.