Uw woning in Sint-Michielsgestel op de woningmarkt

U neemt afscheid van de woning waar u een lange tijd gewoond heeft en gaat dan eindelijk verhuizen. Uw huis verkopen Sint-Michielsgestel kent een aantal factoren waar u wellicht rekening mee wilt houden. Ga bijvoorbeeld niet met de eerste beste makelaar in samenwerking. Regel kennismakingsgesprekken met een aantal verkoopmakelaars om ze beter te leren kennen. En bedenk ook goed of u met een internetmakelaar of een traditionele makelaar gaat werken. Ze verschillen uiteraard in prijs maar vergeet niet dat een traditionele makelaar een hoop last van uw schouders haalt. Verdeel de taken en vertel de verkoopmakelaar zoveel mogelijk over uw woning.


Verkopen in Sint-Michielsgestel

Een makelaar aan uw zijde is een gunstig besluit. Maar een makelaar Sint-Michielsgestel al helemaal. Hij of zij kent de woningmarkt in het dorp als geen ander. Bedenk goed dat u de taken geheel zelf in de hand heeft. Laat bijvoorbeeld het vinden van potentiële kopers over aan de makelaar. Dan kunt u zelf de bezichtigingen regelen. Dit besluit u uiteraard geheel zelf in overleg met de makelaar. Probeer de potentiële kopers zo goed mogelijk in te lichten over enige gebreken aan de woning en uw woonervaring van de afgelopen jaren. Een uitgebreide omschrijving op social media en de website van de makelaar doet vaak al genoeg. Betreft de vraagprijs kan er onderhandeld worden om wellicht meer uit te kunnen halen.


Een aantal tips om uw woningverkoop te versterken

Goed voorbereid is het halve werk. Tijdens het verkoopprijs kunt u er voor kiezen om de gebreken aan de woning te repareren voordat u de foto’s laat maken voor de website. Dit zorgt voor een mogelijke kans dat u een hogere prijs zal vangen voor de woning. De kleinste handelingen zoals het vastzetten van een deurklink die al maanden los zit kan al een heel verschil maken. Naast enige loszittende onderdelen is het altijd goed om de woning eens goed schoon te poetsen voor de bezichtigingen. Het oog van de potentiële kopers valt eerder op een goed verzorgd huis. Hierbij is het ook verstandig om professionele foto’s van te laten maken. Weet u ook al hoe u de foto’s en de beschrijving over de woning gaat promoten? Met de juiste promotiemix zet u de woning zo goed mogelijk op het internet. Zet social media in, de website van het makelaarskantoor en wellicht een bekende huis verkoop website.

De geschikte makelaar in Sint-Michielsgestel

Het vergt wat moeite maar dan heeft u ook wat. Als dit voor u de eerste keer is dat u een makelaar inzet, is het geheel normaal dat u zich zorgen maakt. Mocht u kennissen, vrienden of collega’s hebben die eerder een makelaar hebben ingezet? Dan is het gunstig om te vragen naar hun ervaringen hiermee. U kunt ook altijd naar een adviesbureau gaan met al uw vragen. Er wordt dan samen met u gekeken naar de opties voor een goede verkoopmakelaar om u verder te steunen in het verkoopproces.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog