vakantie op een kleine camping

Kies voor een kleine camping

Het aantal campings lijkt alleen maar te stijgen. Het is dus belangrijk om bij jezelf af te vragen welke camping nou het meest geschikt is voor jou en je reisgezelschap. In dit blog lees hebben we de voordelen van een kleine camping voor je op een rijtje gezet.

Je komt heerlijk tot rust

Een van de grootste voordelen van kleine campings is vaak de ligging. Grote campings liggen vaak in de meest toeristische gebieden. Denk hierbij aan volgepakte stranden en drukke stadjes. Kleinere campings hebben vaak een mooiere, rustige plek gekregen. Zo kun je de dagelijkse sleur even ontvluchten in een mooie omgeving. Bovendien hebben de kleine campings vaak een enthousiaste eigenaar die veel op de camping te vinden is. Deze mensen vertellen vaak graag vol passie wat er allemaal te zien en te beleving is in de omgeving. Dankzij dit soort tips ontdekt je leuke bestemmingen waar je normaal gesproken niet zou komen.

Eigen sfeer

Vaak heeft een kleine camping een unieke sfeer. Op grote camping kom je over het algemeen dezelfde voorzieningen tegen, die het allemaal zo gemakkelijk mogelijk maken. Op kleine campings heb je vaak meer contact met anderen. Op een kleine camping tref je vaak verrassende activiteiten aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan proeverijen van lokale lekkernijen en drank, boerderijbezoekjes of een verzamel- of kunsttentoonstelling van de campingeigenaar.

Kind vriendelijkheid

Vooral gezinnen met jongere kinderen kiezen vaak voor dit soort kleine campings. Je kunt hier met een vertrouwder gevoel je kind vrijlaten om zelf op pad te gaan dan op een grote camping. Zo kunnen ze zelf nieuwe vriendjes maken zonder dat ze verdwalen of weglopen.

Ardennen als bestemming

Wanneer je er even snel tussenuit wil, zijn de Ardennen een prima keuze. Je bent in een totaal andere omgeving dan thuis, terwijl het eigenlijk niet ver weg is. Hier liggen ook veel kleine campings die alle bovengenoemde voordelen met zich meebrengen. Het verblijf op een familiecamping is vaak ook nog erg goedkoop. Het voordeel is dat je ook heerlijk kunt survivallen in de Ardennen!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog