Vijf originele stedentrips bestemmingen

Op zoek naar een leuke weekendje weg, maar heb je nog geen idee waarheen? Natuurlijk kan je dan zoeken naar stedentrips in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Maastricht. Ons kleine landje heeft echter een groot aantal andere steden waar je niet meteen aan denkt, maar die zeker net zo leuk zijn om te bezoeken. Deze steden zijn allemaal om hun eigen redenen het bezoeken waard

Amersfoort

Amersfoort is een historische stad waar van alles te zien is. De stad heeft vele monumenten, grachten en oude straatjes. Hieraan is goed te zien dat de stad al is ontstaan in de dertiende eeuw. Het centrum van de stad leent zich uitstekend voor een wandeling door de smalle straatjes en leuke pleintjes. Op deze pleintjes zijn ook verschillende zaakjes te vinden waar je iets kan drinken. Daarnaast zijn in Amersfoort ook verschillende musea te vinden. De stad heeft naast deze culturele bezienswaardigheden ook een bruisend centrum en een dierentuin. Mede door de grachten heeft de stad wel wat weg van Amsterdam maar dan een stuk kleiner en ook lang niet zo toeristisch.

Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland. De stad heeft een schitterend stadscentrum waar je goed kan shoppen voor de liefhebbers. Maar Arnhem heeft nog veel meer te bieden. Naast Arnhem ligt het natuurgebied de Veluwe. Voor natuurliefhebbers zeker het bezoeken waard.  Verder is op de Korenmarkt in de stad altijd wel wat te beleven. Als je de historische kant van Arnhem wilt ontdekken is een bezoekje aan de oude stadskelders zeker de moeite waard. In de stad zijn daarnaast de bekende diertuin Burgers Zoo, het Openlucht Museum en het Oorlogsmuseum te vinden.

Den Bosch

De mensen in Den Bosch houden net als in de mensen in de rest van Brabant van gezelligheid en feesten en dit is goed te merken in de stad. In de stad is bezaaid met restaurants en bruin cafés. De stad heeft veel sfeervolle authentieke wijken waar tot ’s nachts van alles te beleven is. In 2014 is Den Bosch nog verkozen tot beste Nederlandse stad. Verder is een bezoek aan Den Bosch wanneer de stad is omgedoopt tot ‘Oeteldonk’ ook zeker de moeite waard. Echter moet je dan niet vergeten om je verkleedspullen mee te nemen, want in je gewone kleren van je dan nogal op.

Zutphen

Uit dit Lijstje is Zutphen misschien wel de stad waar je het minst snel aan denkt. Maar een bezoek is zeker de moeite waard. De plaats waar nu het centrum van Zutphen ligt wordt al bijna 2000 jaar bewoond waardoor de stad veel historie met zich meedraagt. In de Hanze tijd heeft Zutphen veel rijkdom vergaard. De stad heeft uit deze tijd ook verschillende grote gebouwen overgehouden. Door deze grote historische gebouwen wordt Zutphen ook wel de torenstad genoemd. Door alle hofjes, musea en fraaie panden waan je je hier bijna in de Middeleeuwen.

Deventer

In Deventer staat het oudste steden woonhuis van ons land. Net als Zutphen is Deventer vroeger een Hanzestad geweest. Hier zijn dan ook net als in Zutphen veel monumenten te vinden die stammen uit de Hanze tijd. De stad is daarnaast ook gelegen aan de IJsel wat de stad extra sfeer geeft.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.