Het is eind juli, dit betekent vakantietijd! Enkele regio’s hebben al vakantie en enkele regio’s krijgen binnenkort vakantie. We trekken er weer massaal op uit richting het zuiden. Dit betekent dat enkele miljoenen Nederlanders weer uren achtereen in een krappe auto of vliegtuigstoel zitten, niet bevorderlijk voor een frisse aankomst op de plaats van bestemming. Veel personen krijgen last van vermoeide en zware benen en/of opgezwollen voeten. Op intercontinentale vluchten bestaat er zelfs de kans op reizigerstrombose. Gelukkig is er een oplossing voor de problemen, namelijk door het dragen van reiskousen, vaak ook wel vliegsokken genoemd. Een merk als Sockwell heeft een ruim aanbod sokken met compressie die dikke voeten en vermoeide benen of reizigerstrombose minimaliseren.

Hoe werken de vliegsokken?

Tijdens het lange stilzitten in een krappe vliegtuigstoel wordt de bloedsomloop lager en gaat vocht zich meer ophopen in de benen en voeten. De spieren krijgen minder zuurstof en dit heeft als gevolg dat de benen vermoeid of zwaar gaan aanvoelen en de voeten/enkels gaan opzwellen. Dit komt omdat we in het vliegtuig ingeklemd zitten met gebogen benen, in een krappe stoel met weinig beenruimte en omdat we tijdens de reis weinig beweging krijgen. Hetzelfde geldt tijdens een lange autoreis of busreis. Het is daarom belangrijk om de benen zo veel mogelijk in beweging te houden, én door het dragen van vliegkousen.

De reiskousen van Sockwell zijn voorzien van een milde compressie, verdeeld over vier zones om de druk gelijkmatig op te bouwen. Dit bevordert een optimale bloedcirculatie. Door de compressie in de sokken worden opgezwollen voeten tegengegaan en neemt de kans op het vermoeide gevoel in de benen of kramp aanzienlijk af.

Verklein de kans op reizigerstrombose

Reizigerstrombose is een bloedpropje die een ader in de benen afsluit. Het komt met name voor tijdens vliegreizen langer dan vijf uur door het lange stilzitten in een krappe ruimte, in een oncomfortabele houding met gebogen knieën en het gebrek aan frisse buitenlucht en een verminderd zuurstofgehalte op grote hoogte. Bewegingsruimte voor de benen is er niet tot nauwelijks en dit zorgt ervoor dat het bloed minder snel gaat stromen, het bloed wordt opgestuwd en er zich uiteindelijk een bloedprop kan vormen. Wanneer deze bloedprop de aders verstopt, spreken we van trombose.

Door het dragen van vliegsokken wordt de bloedsomloopop gang gehouden en het verkleint hiermee de kans op reizigerstrombose. Ondanks het dragen van vliegsokken blijft het aan te raden om regelmatig de benen en voeten in beweging te houden door even een rondje te lopen of  speciale oefeningen te doen.

Stijlvolle dessins en trendy kleuren

Voordat u denkt, compressiekousen zijn toch suf of lelijk? Niet bij Sockwell. Dit Amerikaanse merk heeft veel waarde gehecht aan het uiterlijk van de sokken. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en dessins, zodat er voor iedereen wel een passend paar tussen zit. Nieuwsgierig? Neem gerust een kijkje op sockwell.eu.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.