Voordelen van een elektrische fiets

Je ziet ze tegenwoordig steeds meer: elektrische fietsen oftewel e-bikes. Waar het in het begin misschien nog iets leek voor oudere mensen en mensen die minder mobiel zijn, is het inmiddels iets wat voor iedereen een goede aankoop zou zijn. Elektrische fietsen hebben dan ook een hoop voordelen, maar de volgende voordelen zijn een paar van de belangrijkste.

1: Wat een snelheid!

Ja, het is het meest logische voordeel die er is maar ook de belangrijkste: je bent een stuk sneller op je bestemming. Dat, en daarnaast kost het je een stúk minder moeite dan wanneer je geen motortje achterop je fiets hebt. Dat maakt het een aantrekkelijke aankoop.

2: Je bent groen bezig

Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk is een normale fiets beter voor het milieu dan een elektrische fiets. Maar als je beschikt over een elektrische fiets, is de kans groot dat je sneller de fiets pakt dan de auto. Dat is een stuk groener en dus beter. Bovendien zijn elektrische fietsen zelf ook best wel groen. Wordt de accu minder goed? Laat hem niet vervangen, maar laat iemand je accu e bike reviseren! Dat betekent dat er alleen bepaalde onderdelen van de accu vervangen worden en er dus een hoop hergebruikt wordt. Accu revisie is dus een stuk groener dan gewoon het vervangen van de accu.

3: Er komt veel gemak bij kijken

Het is een stuk makkelijker om even op de fiets te stappen om naar de supermarkt te gaan, dan om helemaal de auto uit de garage te halen en hiermee naar de winkel te rijden. Misschien is het ook nog eens druk op de weg en ben je veel langer onderweg dan zou moeten. Pak gewoon de elektrische fiets erbij! Je bent snel, het kost weinig moeite en je krijgt ook nog eens lekkere frisse lucht mee.

4: Het is een goede investering

Elektrische fietsen zijn een stukje duurder dan normale fietsen. Dat is natuurlijk logisch, maar dat betekent ook dat je echt waar krijgt voor je geld. Je doet namelijk jarenlang met zo’n elektrische fiets en kan hem daarna waarschijnlijk zelfs nog doorgeven aan bijvoorbeeld je kinderen, of je kan hem verkopen voor een lager prijsje. Vergelijk dat eens met alle fietsen die je in je leven versleten hebt. Dat zijn er waarschijnlijk een hoop, of niet? Verzeker jouw elektrische fiets om zeker te zijn van een lange levensduur en haal er op die manier het meeste uit.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog