Vrijwilligerswerk Breda

Het doen van vrijwilligerswerk Breda kan je veel voldoening geven. Vrijwilligerswerk is een geweldige manier om een voet tussen de deur te krijgen bij een bedrijf. Je zal ook contacten opdoen die  langs de weg misschien zelfs leiden tot je droomcarrière. Door de ervaringen die je hebt tijdens het vrijwilligerswerk, kan je een beter idee krijgen van het carrière pad dat je hebt gekozen en of het wel of niet goed voor je is.

 

Vrijwilligerswerk is een goede manier om in een vroeg stadium ervaring op te doen en de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt voor je toekomst. Maar als je eenmaal betrokken bent, besef je dat wat je uit de ervaring haalt zoveel meer is dan het opvullen van je CV, en zeker meer dan wat je geeft.

 

Wat past bij mij?

Als je vrijwilligerswerk en organisaties die je interesseren onderzoekt en ontdekt, zorg er dan voor dat je ook een lijst met vragen opstelt die je aan ze kunt stellen. Je vragen moeten zo zijn ontworpen dat je doelen en die van de organisaties op elkaar zijn afgestemd. Deze kunnen je ook helpen om de verantwoordelijke vrijwilligersorganisaties te selecteren die het vermogen heeft om verandering te bewerkstelligen en het leiderschap niet zo solide is als je zou hopen.

 

Als je de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk overweegt en vergelijkt, houd dan je ogen open voor de primaire doelen van elke organisatie. Deze worden meestal uiteengezet in de missie van de organisatie en helpen om een snel overzicht te geven van haar doelstellingen. Neem contact op met de organisatie om meer specifieke vragen te stellen en lees hun andere promotiemateriaal (folders, brochures, websites, etc.) aandachtig door.

 

Wat voor typen vrijwilligerswerk zijn er?

In Groningen kun je verschillende soorten vrijwilligerswerk vinden. Traditioneel vrijwilligerswerk is al sinds mensenheugenis hetzelfde. Je gaat naar een lokale NGO en werkt aan een van hun projecten, hetzij rechtstreeks met de doelgroep, hetzij op kantoor of in een fondsenwerving. Deze projecten kunnen zo kort zijn als een paar uur of zo lang als een jaar of langer. Steeds meer studenten wenden zich tot vrijwilligerswerk bij Ngo’s als hun favoriete stage- en tussenjaar optie. Werken in de ontwikkelingssector biedt waardevolle loopbaanervaring en vaardigheden die nuttig zijn bij stages. Aangezien je in dit geval dag in dag uit nauw samenwerkt met de NGO, is het belangrijk dat je goed onderzoek doet voordat je je bij hen aansluit. Er zijn ook veel vrijwilligersorganisaties die je kunnen plaatsen bij betrouwbare Ngo’s, maar ze kunnen een vergoeding vragen voor deze dienst.

Meer informatie op Dienst4dienst.nl

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog