Waar rekening mee houden bij werkkleding kopen?

Werkkleding kopen lijkt op het eerste gezicht misschien een eenvoudig karwei te zijn, maar in de praktijk kan al snel duidelijk worden dat, dat helemaal niet het geval is. Er moet bij het kopen van werkkleding dan ook met heel wat verschillende factoren rekening worden gehouden. Uit welke stof moeten de kledingstukken bijvoorbeeld precies bestaan en over welke uitstraling dienen ze te beschikken? Wist je bovendien ook dat lang niet alle werkkleding fiscaal aftrekbaar is? In ieder geval, ga jij werkkleding kopen, maar is het niet helemaal duidelijk waar je nu precies allemaal rekening mee dient te houden? In dat geval is het altijd een aanrader om even de informatie door te nemen op deze pagina!

De kwaliteit van je werkkleding

De belangrijkste factor waar je rekening mee moet houden heeft natuurlijk betrekking tot de kwaliteit waar je bedrijfskleding over beschikt. Bij werkkleding kopen is het dan ook vooral interessant om te kiezen voor kledingstukken die:

  • Over een lange levensduur beschikken;
  • Niet snel zullen gaan verkleuren;
  • Niet snel zullen krimpen;
  • Eenvoudig te onderhouden zijn;
  • Over een optimaal draagcomfort beschikken;
  • Een mooie uitstraling hebben;

In eerste instantie wordt er vooral gekeken in de richting van bedrijfskleding welke er goed uitziet, maar in de praktijk is het natuurlijk vooral belangrijk dat de kledingstukken goed zitten en over een optimale levensduur beschikken. Werkkleding wordt immers ongelofelijk intensief gebruikt waardoor ze bij een te beperkte kwaliteit al snel sporen van slijtage zal gaan vertonen. Dat kan natuurlijk absoluut de bedoeling niet zijn.

Werkkleding kopen met de juiste pasvorm

In de praktijk gebeurt het bijzonder vaak dat de eigenaar van het bedrijf ervoor kiest om voor elke werknemer hetzelfde kledingstuk te kopen. Op het eerste zicht lijkt daar niets mis mee, maar het spreekt voor zich dat lang niet iedereen op de werkvloer over dezelfde pasvorm beschikt. Omwille van deze reden is het altijd aan te raden om werkkleding kopen samen te doen met de werknemers van je bedrijf. Wanneer je werknemers echt goed zittende en goed uitziende werkkleding kunnen dragen zullen ze meer dan ooit optimaal gemotiveerd zijn. Wil je het kopen van de nieuwe werkkleding toch liever gewoon op eigen houtje doen? In dat geval is het altijd de moeite waard om even te rade te gaan bij je werknemers welke voorkeur zij precies hebben op vlak van pasvorm.

Denk ook aan het mogelijks fiscale voordeel!

Tot slot is het bij het bestellen van werkkleding ook altijd belangrijk om rekening te houden met het mogelijks fiscaal voordeel dat er aan verbonden is… of beter dat er aan verbonden kan zijn. Het is namelijk belangrijk om er rekening mee te houden dat niet zomaar alle kleding die je ter beschikking stelt van je werknemers wordt beschouwd als echte werkkleding, integendeel. De Nederlandse belastingdienst heeft dan ook een waslijst aan voorwaarden in het leven geroepen. Zo mag de werkkleding het bedrijf niet verlaten en moet er een duidelijk logo van het bedrijf op zichtbaar zijn. Wil je dus met andere woorden werkkleding kopen welke perfect zal weten te voldoen aan de vooropgestelde eisen van de belastingdienst? Controleer dan zeker even waar jouw werkkleding precies aan moet voldoen! Voor een breed aanbod bedrijfskleding en werkkleding, is Hurricane een niet te missen station.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog