Waarom er steeds vaker voor short lease gekozen wordt

Je zou als ondernemer nog langer gek zijn om langlopende leasecontracten aan te gaan als je eenmaal weet wat de voordelen van shortlease  zijn. Waarom nog contracten voor jaren aangaan als je gewoon elke maand op kunt zeggen. Short lease biedt je als ondernemer dat flexibele wagenpark dat je wilt en levert forse besparingen op en voorkomt werkloze leaseauto’s op de parkeerplaats.

Wat zijn dan die voordelen van short lease

Wat is shortlease, vraagt waarschijnlijk menig ondernemer zich nu af en wat zijn dan precies die voordelen? Grootste voordeel is dat het leasecontract per maand opzegbaar is terwijl de aanvangslooptijd ook slechts een maand is. En jawel, ook shortlease zzp bestaat, want ook zzp’ers en starters op deze manier ook gewoon een auto kunnen leasen, zondert dat beide partijen grote risico’s lopen.

Lastig leasen bij een eerste arbeidsovereenkomst

 En zo beschik je dus Als bedrijf beschik je door short lease over een flexibel wagenpark, iets waar je al zo lang naar verlangde. Krimpt je bedrijf? Dan zeg je een aantal auto’s op en andersom neem je er bij groei een paar bij. Voorheen was het bijzonder lastig voor werkgevers om iemand met een eerste arbeidscontract van een half jaar van een auto te voorzien. Er moest gewoon een contract voor drie of vier jaar gesloten worden, er was geen alternatief.

Auto’s die geen kilometer reden

Een bedrijf dat te maken kreeg met krimp zat op een bepaald moment met allemaal auto’s die geen kilometer reden maar waarvoor wel elke maand flink betaald moest worden. Dat is nu dus niet meer het geval. Krijgt de werknemer een contract voor zes maanden, dan laat je de termijn van short lease ook gewoon een half jaar duren. Daarna zie je wel weer verder.

Maak een maandenlange proefrit

Nog een reden om voor shortlease te kiezen is om een proefrit voor een aantal maanden te maken, bijvoorbeeld als je de overstap wilt maken van shortlease handgeschakeld naar shortlease automaat. Door gewoon een paar maanden een automaat te leasen, weet je hoe dit nou echt voelt en kun je een weloverwogen beslissing nemen. Dat geldt bijvoorbeeld ook als je elektrisch wilt rijden maar dit eerst weleens aan den lijve wilt ondervinden. Er zijn bovendien mensen die graag elk jaar in een nieuwe auto willen rijden en ook dat maakt short lease prima mogelijk.

Aanbod auto’s net als reguliere lease

Desgewenst regel je short lease heel snel en wordt de auto gewoon bij je bedrijf geleverd, op de stoep. De leasemaatschappij begrijpt dat jij het als ondernemer al druk genoeg hebt. Aan het einde van het leasecontract kan de auto ook weer worden opgehaald.  Behalve dat ook starters en zzp’ers voor een dergelijke manier van leasen in aanmerking komen, kan dit in bepaalde gevallen zelfs als je een negatieve registratie hebt bij het BKR in Tiel. Het aanbod auto’s is bij short lease net zo groot als bij de normale leaseperiode en dus rijd je in die auto die jij wenst en die binnen de financiële kaders past.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog