Waarom gebruik maken van een online cloud

Je hoort het de laatste tijd steeds vaker voorbijkomen. Steeds meer bedrijven maken gebruik van een online cloud. Bedrijven vragen zich af of het iets voor hun is en sommigen kennen de voordelen er niet van. In dit artikel gaan we het hebben over diverse redenen wat werken in een online cloud voordelig maakt voor ondernemingen. Lijkt het jou interessant om meer te weten te komen over dit onderwerp? Dan is ons advies om vooral verder te lezen.

Voordelen van werken in de online cloud

Het eerste voordeel is dat werken in de cloud aanzienlijk scheelt in kosten in sommige gevallen. Als bedrijven voornamelijk werken met Microsoft Office 365 of andere standaard oplossingen kan het veel schelen gekeken naar de kosten. Als je een business applicatie naar een private cloud opslag wilt verhuizen is het verstandig om kritisch door te rekenen, omdat dit niet altijd positief uitpakt qua kosten.

Een tweede voordeel is dat je enkel hoeft te betalen als je gebruik maakt van de cloud en niet voor het bezitten van de online cloud. Werken in de cloud biedt hulp bij het doorvoeren van innovatie, maar werkt het ook ideaal zodra het bedrijf krap bij kas is (weinig investeringskapitaal).

Voordeel drie is dat de cloud schaalbaar is en flexibel werkt. Als je bedrijf te maken heeft met invloeden van seizoenen of iets anders wat de benodigde IT capaciteit sterk doet variëren, dan werkt een online cloud perfect. Het biedt namelijk de mogelijkheid om de capaciteit te verminderen of te verhogen op tijdelijke basis.

Handig werken

Heeft jouw organisatie wat aan deze voordelen? Dan kan werken met een online cloud een erg verstandige keuze zijn. Let er wel altijd op dat je een goede berekening maakt voordat je de keuze definitief maakt. Het is namelijk niet altijd voordelig.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog