Je website beter vindbaar maken in Google wordt steeds makkelijker! Tegenwoordig heb je namelijk veel tools die je een schat aan informatie geven. Misschien heb je al wel eens gehoord van Ahrefs, SEMrush en Moz. Vandaag bespreken wij wat SEMrush voor jou kan betekenen en laten wij zien waarom je SEMrush zou moeten installeren.

Een uitgebreide marketingtool voor SEO-specialisten

SEMrush is een van de meest uitgebreide marketingtools van dit moment. Zo ontdek je in een handomdraai welke websites doorverwijzen naar jouw pagina en zie je kansen waar je content over moet schrijven. Je hoeft niets te downloaden of de tool te installeren. Door een gebruikersnaam in te vullen kom je zo in je persoonlijke omgeving.

Een van de belangrijkste functionaliteiten is de site audit. Deze functie heeft meer dan 50 ingebouwde functionaliteiten, waardoor je snel weet welke alt-teksten ontbreekt, redirects en andere ontbrekende dingen. Zo optimaliseer je je website snel.

Wat doet de concurrentie eigenlijk?

Door SEMrush kom je er al snel achter waar de concurrentie zich op focust. Zo zie je met dit programma waar de concurrentie zijn linkjes vandaan haalt. Dit zie je met behulp van de backlink audit. In SEMrush zie je precies wie er doorlinkt, wat de anchor is en wat de zogenaamde toxic score is. Hoe hoger de toxic score, des te groter de kans is dat je linkje onbetrouwbaar is en je het beter kan disavowen. Staar je echter niet blind op andere bedrijven. Je moet altijd bedenken of dit ook daadwerkelijk kansen voor jou zijn.

Heb je de SEMrush Academy wel eens geprobeerd?

Tot slot is het zeker aan te raden om de SEMrush Academy te volgen. Met behulp van video’s kan je op ieder niveau je SEO-kennis verbeteren. Na afloop van de cursussen kan je een toets maken, waarna je een certificaat kan krijgen voor je inspanning. Zo kan je aantonen dat je een competente SEO-specialist bent. 

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog