Als het einde van het jaar in zicht komt betekent dat voor velen dat ook de leukste dagen eraan zitten te komen. We bedoelen dan niet alleen de verjaardag van Sinterklaas, maar vooral de kerstdagen! Voor je het weet, is het zover en zit je gezellig met je familie rondom een fraai versierde kerstboom. Maar wat voor boom wordt het dit jaar? Kies je voor een echte boom of een kunstboom? Meteen kiezen voor een kunstkerstboom betekent dat je over die vraag niet meer hoeft na te denken, maar een kunstkerstboom kopen heeft nog veel meer voordelen.

Geen uitvallende naalden

Een echte kerstboom blijft een echte kerstboom. Zo’n boom ruikt heerlijk, maar geeft wel altijd wat rotzooi. En zeg nou zelf: jij wil toch ook vooral van je boom kunnen genieten en niet steeds de stofzuiger hoeven pakken om uitgevallen naalden op te ruimen? De tijd die je overhoudt, kun je besteden aan het doen van veel leukere dingen!

Geen verschil met echt, bijna dan!

Veel mensen kopen nog steeds een echte kerstboom, omdat ze vinden dat die er beter uitziet. Tegenwoordig zijn kunstkerstbomen echter zo natuurgetrouw nagemaakt, dat ze met het blote oog nauwelijks van echte bomen te onderscheiden zijn. Ga dus voor gemak en bestel een mooi nepexemplaar!

Geen last van allergieën

Heb je er weleens bij stilgestaan dat al het echte kerstgroen dat iedereen in december in huis heeft een van de belangrijkste allergie-triggers is? Van de takken, het zaagsel, de hars en naalden van een Pinus-boom kunnen mensen met een contactallergie tijdens het optuigen een jeukende rode huid of eczeem krijgen. De stuifmeel sporen van sparren blijven aan de kleverige hars van deze bomen plakken. Zet je zo’n boom in je woonkamer, dan komt de hars op kamertemperatuur en droogt deze uit. De stuifmeel sporen laten daardoor los en gaan ‘stuiven’. Dat ‘stuiven’ kan bij sommige mensen een allergische reactie opleveren en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Alweer een reden om een kunstboom te kopen!

Geen gedoe

Een kunstkerstboom is duurder dan een echte kerstboom, maar gaat veel langer mee. Je hoeft dus niet elk jaar opnieuw op pad om op zoek te gaan naar een andere boom. Ook is een kunstkerstboom meestal heel eenvoudig op te bouwen. Je hebt dus in no time een mooi opgetuigde kerstboom in je woonkamer staan. En zitten de feestdagen er weer op? Dan heb je hem zo weer afgebroken en terug in de doos gestopt! Ideaal, want nu hoef je alleen nog maar te stressen om alle cadeautjes die je nog moet kopen en om wat je met Kerst gaat klaarmaken.

Geen interesse van je huisdier

Je hebt net al kunnen lezen dat kunstkerstbomen niet ruiken als een echte. Dat is jammer, maar heeft een belangrijk voordeel: je kat ruikt de boom ook niet en heeft daardoor minder de neiging eraan te gaan hangen. Wel raden we je aan de boom voor alle zekerheid zoveel mogelijk te versieren met onbreekbare decoraties. Wordt het beestje dan toch nog iets te nieuwsgierig, dan liggen er niet meteen een hoop scherven op de grond.

Geen gevaar voor je zoontje of dochtertje

Als je zoontje of dochtertje vrolijk begint rond te kruipen is het ook altijd even oppassen geblazen als je een kerstboom in huis haalt. Kleintjes willen nog weleens op ontdekkingstocht gaan en een twinkelende kerstboom is dan natuurlijk reuze-interessant. Kiezen voor een kunstkerstboom is dan net iets veiliger, onder andere omdat deze net iets stabieler staat. Verder is het slim om onderin de boom plastic ballen te hangen en zachte figuurtjes. Op die manier kan er niets kapot vallen en zal je kleintje zich minder snel bezeren. Zet de boom als het even kan ook nog in een hoek van je woonkamer neer en bindt hem voor nog wat extra zekerheid eventueel met een touwtje aan een verwarmingsbuis vast. Zo kan er niets gebeuren en is het alleen maar genieten geblazen!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.