Waarom zou je een animatie laten maken?

Een animatie laten maken wordt steeds meer gedaan in marketingland. Om precies te zijn maakt 93% van de marketeers gebruik van videomarketing. Maar hoe komt het dat online video en animatie maken zo populair is geworden? En wat zou een reden voor jouw organisatie kunnen zijn om een animatie te laten maken? Hieronder leggen we uit wat het laten maken van een animatie kan doen voor jouw organisatie.

Vertel je verhaal

Het verhaal achter jouw organisatie is mooi, bijzonder, uniek en krachtig. Het vertellen van je verhaal kan echter soms wat moeilijker zijn. Jij kent jouw organisatie door en door. Daardoor kan het lastig zijn om datgene te vertellen wat echt belangrijk is. Door een animatie te laten maken kan je jouw verhaal in beeld en geluid binnen zeventig seconden overbrengen. Kort, entertainend en effectief.

Animatie laten maken? Houd de aandacht vast

Een animatie laten maken is een uitstekende manier om een complexe boodschap duidelijk en snel uit te leggen. Onderzoek wijst uit dat mensen informatie uit een video of animatie beter opslaan dan uit een tekst. Doordat een animatie een boodschap in een korte tijd kan verduidelijken is de kans klein dat je publiek afhaakt.

Met animatie is alles mogelijk

Of het nu gaat om de werking van een nieuwe machine of een toekomstige samenleving op Mars, met een animatie kun je het laten zien. Wanneer je er voor kiest om een animatie te laten maken is the sky the limit. Niets is te gek.

Versterk je marketing

85% van de mensen tussen de 16 en 35 jaar bekijkt online video’s. Animaties zijn op veel verschillende apparaten te bekijken: smartphone, tablet, pc en zelfs televisie. Dit betekent dat er op het gebied van marketing veel mogelijkheden zijn voor animatie. Daarbij zijn animaties via online kanalen makkelijk te delen en te verspreiden. Is de animatie die jij hebt laten maken leuk genoeg? Dan zou hij zomaar viral kunnen gaan en bereikt jouw animatie een enorm publiek.

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog een duidelijker beeld van de kracht van animaties. Ben je benieuwd wat het laten maken van een animatie kan doen voor jouw bedrijf? Verdiep je dan eens in animatiebureau ’s en laat de professionals je op weg helpen.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.