Wandelvakantie: ervaar de magie van een ontdekkingsreis te voet

Voelen hoe het koele water van het Alpenriviertje uw handen streelt, verrast zijn over de warmte die van de eeuwenoude stenen afstraalt van een middeleeuws, Frans stadje of genieten van de koele bries, terwijl u pauzeert onder een olijfboom. Het zijn zomaar wat beeldende voorbeelden van hoe een wandelvakantie hoort te zijn: opgaan in de omgeving en intens genieten van het natuurschoon waarin u zich bevindt. Het is juist op een wandelvakantie dat het u het échte onthaasten ervaart, door in rustig tempo volledig waar te nemen wat om u heen gebeurt.

Ontdekken en genieten

Hoewel de meeste mensen het landschap op vakantie gadeslaan door het raam van een auto, gaat de wandelaar echt op ontdekkingsreis. Een wandelaar voelt elke windvlaag, ruikt de geur van een naaldbos en proeft het kaasje dat door een lokale boer wordt gemaakt. Kortom: de wandelaar geniet van zijn vakantie door een te worden met zijn omgeving waardoor verborgen pareltjes worden ontdekt!

Wandelvakantie in Nederland

Voor een heerlijke wandelvakantie is het niet perse nodig om ver van huis te gaan. Wist u dat er prachtige wandelroutes zijn in Nederland die u uitdagen om uw thuisland van een nieuwe kant te leren kennen? Neem bijvoorbeeld het Pieterpad, een wandelroute die van Pieterburen tot Maastricht loopt, van Noord- tot Zuid-Nederland dus! Onderweg leert u onder ander de Hondsrug kennen en leert u alles over het Maasduinenlandschap.

Wandelvakantie in Europa

Toch liever Nederland verlaten om elders het natuurschoon te ontdekken? Hoewel het een trend lijkt te zijn om zo ver mogelijk buiten Europa te reizen, heeft Europa stiekem alles in huis als het gaat om klimaat en landschappen. Denk bijvoorbeeld eens aan Ierland en de wonderschone, groene heuvels die leiden naar indrukwekkende kliffen en prachtige uitzichten over de oceaan. Een van de meest beroemde wandelroutes, Ring of Kerry, is een prachtige route om een deel van de westkust van  Ierland te ontdekken. Liever genieten van de zon terwijl u de rijke Romeinse geschiedenis leert kennen? Denk dan eens aan de prachtige route door het bekende Cinque Terre. Ontdek de vijf pittoreske dorpjes langs de kust terwijl u geniet van het uitzicht op zee en het Italiaanse landschap. 

Luxe tijdens wandelvakanties

Natuurlijk kunt u zelf op pad, uw eigen vervoer regelen en net zo goed genieten van uw wandelvakantie. Maar…hoe heerlijk is het als uw bagage voor u wordt vervoerd naar de volgende bestemming terwijl u wandelt? Dat de nachten al geregeld zijn in fijne onderkomens en dat uw ontbijt is geregeld? Mocht u dit aanspreken, dan is het zeker een aanrader om eens te kijken naar de mogelijkheden van een wandelvakantie waarbij u én alle vrijheid hebt én zorgeloos kunt genieten.   

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog