Wat is een private network en wat kan je ermee?

Een virtual private network (VPN) is een netwerk waar op een veilige manier de data wordt uitgewisseld. Het is een verbinding die loopt van de computer naar de virtual private network naar het internet. Het is een manier om veilig het internet op te gaan. Het is mogelijk om zo te voorkomen dat er virussen op de computer of het hele netwerk komen. Ook is het mogelijk om je privacy wat meer te beschermen. 

Een veilige verbinding 

Door gebruik te maken van een beveiligde verbinding is gemaakt om een extern netwerk verbinding te laten maken met een lokaal netwerk (van bijvoorbeeld een bedrijf). Het is mogelijk om zo buiten het bedrijfsnetwerk een computer in te laten loggen. De VPN verbinding is versleuteld waardoor het mogelijk is om op een veilige manier data te versturen. Het is ook mogelijk om op een veilige manier de data op het netwerk in te zien. 

Waarom een VPN gebruiken? 

Het is vandaag de dag mogelijk om meer privacy te krijgen, een geografische blokkade te omzeilen en om bescherming te bieden tegen hackers. Het is mogelijk om een abonnement te nemen op een VPN service. Je krijgt dan een private network IP toegewezen. Het is ook mogelijk om het te wisselen om zo vanuit een ander land toegang te krijgen tot het internet. Het kan prettig zijn als je op vakantie bent en toch gebruik wilt maken van een Nederlandse streamingdienst. 

Een wereld van verschil 

Het is mogelijk om door een VPN te gebruiken op een veilige manier gebruik te maken van het internet. Het geeft een veilig gevoel om via een VPN het internet op te gaan. Het is mogelijk om anoniem het internet te gebruiken. Ook weet je dat hackers geen kans hebben. Wel een prettig gevoel.  

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog