Goochelen is de kunst van het schijnbaar onmogelijke. Het van vroeger uit straat- en podiumkunst, waarbij doormiddel van vlugge hand en vinger bewegingen een bedrieglijk, vaak optisch effect wordt gecreëerd. De bedoeling is dat het voor de toeschouwers onduidelijk blijft hoe dat effect tot stand komt. Iemand die de kunst van het goochelen beoefent noemt men een goochelaar of een illusionist. Een goochelaar gebruikt bij zijn acts vaak speelkaarten, touwen, ringen, doeken en balletjes. Maar er wordt ook gebruik gemaakt van levende duiven en vuur. Speciale acts zijn bijvoorbeeld de ontsnappingsstunts, onderwateracts en de doorzaag- en verdwijntrucs. De bekendste goochelaars van Nederland zijn: Hans Klok, Hans Kazan en Uri Geller.

Verschillende soorten goocheltrucs

Er zijn heel veel verschillende soorten goocheltrucs, van kleine goocheltrucs naar grote goocheltrucs met een hele show eromheen. Zo heb je ook onderscheid tussen gevaarlijke goocheltrucs en trucs waar helemaal geen gevaar bij zit. Zoals een normale kaarttruc is niet gevaarlijk, maar een truc waarbij iemand zich moet bevrijden uit een bak watervast met kettingen zonder zuurstof is wel heel gevaarlijk. Dus ga als beginnend goochelaar nooit deze trucs uitproberen dat is levensgevaarlijk. Vooral deze bevrijdingstrucs zijn altijd riskant, want er kan altijd iets fout gaan. Maar ook de trucs met vuur zijn niet zonder risico. Zorg ervoor als je zo’n truc uitvoert dat er mensen bij zijn die kunnen helpen indien nodig. Hetzelfde geldt voor het onder hypnose brengen van mensen.

Hoe kun je leren goochelen

Vroeger moest je heel goed opletten om te leren goochelen, vooral op de kleine details letten, maar tegenwoordig kun je boeken en Cd’s verkrijgen waar je in kan lezen of kan kijken hoe je de trucs leert. De trucs worden stap voor stap uitgelegd hoe het precies werkt. Het wil dan niet gelijk zeggen dat je de trucs ook in een keer kan, je moet er wel heel veel mee oefenen, voordat je hem keer op keer goed kan uitvoeren. Naast trucs kun je ook andere dingen leren met de goochel boeken en dvd’s. Je kan ook leren hoe je leuke vormen en dingen maakt met ballonen en heel veel andere dingen en trucs. Je kan lang niet alle trucs leren met een dvd en een boek. Dit komt om dat niet alle trucs in de boeken en op de dvd’s staan. Mensen die een truc bedacht hebben willen dit graag voor hun zelf houden. En de grotere goocheltrucs behoren tot de beroepsgeheimen, dit houdt in dat ze er niks over mogen zegen/ uitleggen
Bron: Dynamite Magic

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog