Wat kost de paardensport nu eigenlijk?

Paardrijden is en blijft een sport die erg populair is. Dit voornamelijk onder de meiden. Naast dat het een bekende sport is, staat het ook bekend als een relatief dure sport. Het is in ieder geval bekend dat je voor het beoefenen van paardrijden een stuk meer nodig hebt dan voor het volgen van danslessen. Maar hoeveel kost het nu precies om de paardensport te beoefenen? Dat is wat we gaan behandelen in dit artikel. Lijkt het jou interessant om je te wat meer te verdiepen in de paardensport en dan voornamelijk de kosten hiervan? Dan is dit artikel echt een aanrader!

Algemene kosten

De kosten van het volgen van paardrijlessen vallen gelukkig nog wel mee. Dit is gekeken naar de prijs van de lessen zelf en naar de kosten van de materialen en andere benodigdheden. Spreken we over jongere kinderen (tot 12 jaar) zullen de kosten per half uur vaak zo’n €10 bedragen. Bij kinderen boven deze leeftijd kunnen de kosten al gauw oplopen tot €12/€15.

Kosten voor de materialen

Als we spreken over materialen die nodig zijn voor het beoefenen van de paardensport hebben we het voornamelijk over de handschoenen, rijbroek, rijlaarzen, een cap en een zweep. De grotere materialen zoals de teugels, het zadel en de producten voor verzorging zijn bij de manege zelf aanwezig.

Naar de prijzen gekeken van deze basismaterialen spreken we over de volgende bedragen (gemiddeld genomen):

Een cap kost al snel tussen de €40 en de €100. Bij paardrijbroeken varieert de prijs tussen de €25 en de €100. Sprekende over rijlaarzen loopt het al helemaal uiteen. De goedkoopste laarzen liggen rond de €30 en de duurdere varianten al wel op de €300. Uitgegaan van het goedkoopste is het mogelijk om ruiterkleding voor €125 aan te schaffen. Hoeveel dit bedrag voor jou is, is natuurlijk afhankelijk van keuze in merk en kwaliteit.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog