Wat moet je doen wanneer je luizen hebt?

In dit artikel gaan we het hebben over wat je moet doen zodra je constateert dat je luizen hebt. Er komen onder andere de punten aan bod wat luizen precies zijn, hoe je het kunt behandelen en een speciaal product. Lijkt het jou interessant om hier meer te weten over te komen? Dan adviseren wij om vooral verder te lezen.

Wat zijn hoofdluizen?

Om te beginnen gaan we het hebben over wat luizen (pietjes) nu precies zijn. Hoofdluizen zijn kleine insecten met een witte kleur en afmetingen van 2 tot 4 millimeter. Deze kleine beestjes bewegen langzaam over de hoofdhuid rond en de haarwortels. Ze voeden zichzelf net als muggen door bloed op te zuigen. Echter halen zij dit uit de hoofdhuid. Terwijl dit gedaan wordt komt er speeksel vrij. Dit verdunt het bloed en kan jeuk veroorzaken.

De beestjes kunnen niet springen over snel bewegen. Mocht je goed door het haar heen kijken kun je de hoofdluizen zien zitten. Ze houden over het algemeen van warme huid vol met haren. In de haren vlakbij de hoofdhuid leggen ze hun eitjes (ook wel neten genoemd). De eitjes kunnen beter tegen de kou dan de luizen zelf. Deze komen na één week al uit. Hierdoor vermenigvuldigen ze al heel snel.

Behandeling

Als je luizen ontdekt moet je de haren twee weken lang grondig kammen met een luizenkam dit is van de hoofdhuid tot aan de uiterste puntjes van het haar. Hierdoor verminderen de luizen en is de kans op overdracht al snel kleiner.

Licener Anti-Luis Shampoo

Licener luizenshampoo helpt bij het verwijderen van hoofdluis. Alle neten zijn in slechts één behandeling dood. Een behandeling duurt maar 10 minuten en is zeer effectief. De luizen en neten stikken door Neem-extract (dus niet brandbaar, maar mild) en dit al na enkele minuten. Breng de shampoo aan op droog haar en was het daarna uit. Nawassen zal niet nodig zijn.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog