Wat voor hondenspeeltjes zijn er allemaal?

Spelen met de hond is heel belangrijk. Niet alleen zodat de hond zich niet verveeld, maar het is ook heel belangrijk bij de baas-hond relatie. Door samen te spelen zal jij een hele goed band met je hond opbouwen, omdat de hond het spelen met jou als positief ervaart. Daarnaast is spelen ook goed voor de fysieke gesteldheid van de hond, want tijdens al dat gespeel zal de hond ook veel bewegen. In deze blog zullen we kijken naar wat voor soorten hondenspeeltjes er allemaal zijn.

Ballenwerpers

Honden houden van ballen. Als er een bal wordt weggegooid rennen honden hier altijd achteraan en het leuke is dat ze de ballen vaak nog terugbrengen. Niet iedereen is echter professioneel kogelstoter, er bestaan gelukkig verschillende hulpmiddelen om de bal ver te gooien. Er zijn ook ballenwerpers die volledig automatisch zijn. Dit is ideaal voor als je zelf niet meer in staat bent om de bal voor je hond te gooien, maar wel met hem wilt blijven spelen. Houd er daarnaast rekening mee om goede kwaliteit ballen te gebruiken, zodat deze niet kapot gaan door de scherpe tanden van de hond.

Frisbee

Een frisbee kan een heel leuk speeltje zijn voor je hond. Hij kan er achteraan rennen en uit de lucht proberen te vangen. De frisbee is dus niet alleen leuk voor de hond, maar versterkt ook zijn coördinatie en fysieke gesteldheid. De frisbees die wij als mensen gebruiken zijn echter niet geschikt voor honden. Doordat het uit dun plastic bestaat kan het nog wel eens breken en de scherpe randen kunnen schade veroorzaken in de bek van de hond. Als je dus wilt gaan frisbeeën met je hond, zorg en dan voor dat je een frisbee hebt die veilig te gebruiken is. Wie weet is je hond wel een echt frisbeevang-talent en kunnen jullie mee gaan doen aan één van de tientallen wedstrijden die jaarlijks in Nederland worden georganiseerd.

Trekspeeltje

Een voorbeeld van een trekspeeltje is een flostouw. Dat is een samengevlochten touw met twee knopen aan de uiteinden. Aan de ene kant van het touw kan de hond trekken en jij kan aan de andere kant trekken. Hierdoor ontstaat een soort wedstrijdje touwtrekken tussen jou en je hond. Buiten dat een flostouw heel leuk is voor de hond is het ook nog eens goed voor het gebit. Het flostouw zorgt er namelijk voor dat tandplak tegen kan worden gegaan en versterkt het tandvlees van de hond.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog