Wat zijn uw rechten als werknemer tijdens de coronacrisis?

Dat het coronavirus ons sociaal weefsel grondig door elkaar heeft geschud, valt niet te ontkennen. We worden geconfronteerd met een nieuwe manier van werken en dat roept vragen op met betrekking tot de rechten van de werknemer. De arbeidsrecht advocaat van Rechtnet beantwoorden de meest prangende vragen voor u.

Doorbetaling salaris

Een eerste vraag die vaak opduikt bij advocaten, is hoe het nu zit met de doorbetaling van werknemers die te grazen zijn genomen door het virus. Indien u zich in een dergelijke situatie bevindt, bent u afhankelijk van de arbeidsovereenkomst met uw werkgever. Bent u niet ziek, maar zit u in quarantaine, dan is uw werkgever wel verplicht uw loon door te betalen. Idem dito wanneer u door uw baas verplicht wordt om thuis te werken. Onthoud wel dat u niet zomaar kan thuisblijven uit schrik voor het virus, want dan riskeert u een loonsanctie omwille van werkweigering conform het huidige arbeidsrecht.

Vakantiegeld

Daarnaast verwachten vele werknemers ook het vakantiegeld ten laatste op 30 juni. Voor deze jaarlijkse vergoeding van acht procent van uw bruto jaarsalaris kan de werkgever uitstel vragen, maar dan moet de werknemer schriftelijk instemmen. Dit kan bijvoorbeeld via een arbeidersovereenkomst of cao. In ieder geval dient u dit geld ten laatste in december 2020 op uw rekening te ontvangen. Aarzel niet een advocaat van Rechtnet te contacteren in geval van twijfel!

Dat vakantiegeld brengt ons naadloos bij uw vakantie zelf, die mogelijks volledig in de soep draait door de huidige gezondheidscrisis. In dit geval moeten we u teleurstellen. Als u reeds vakantiedagen heeft opgenomen, dan kan u deze niet laten terugdraaien zonder toestemming van de werkgever. Bovenwettelijke vakantiedagen kan u eventueel wel laten afkopen door uw werkgever indien u ze niet wil of kan opnemen, maar ook hier geldt dat toestemming een absolute voorwaarde is volgens ons arbeidsrecht.

Grensarbeiders 

Tot slot is er nog de zeer specifieke casus van de grensarbeiders die door de coronacrisis thuis moeten werken. In normale gevallen worden zij, mits aan alle voorwaarden voldaan is, belast in het land waar zij werken en niet in het land waar ze woonachtig zijn. Hieraan verandert de situatie van thuiswerken niks in de meeste gevallen, aangezien Nederland in dat verband een akkoord heeft met Duitsland en België. In deze overeenkomst wordt gestipuleerd dat thuiswerkdagen voor grensarbeiders worden belast in het land waarin ze in normale omstandigheden zouden werken. Dit is echter geen verplichting, u kunt er ook voor opteren om belast te worden in het land waar u momenteel woont (en werkt).
Indien u nog vragen over de toepassing van het arbeidsrecht heeft, kan u steeds terecht bij een RechtNet advocaat.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog