Welke scootmobiel moet ik aanschaffen?

Voor velen is een scootmobiel de oplossing op het gebied van mobiliteit. Je kunt je hiermee verplaatsen op grotere afstonden tot wel 60 of 70 kilometer. Dit is natuurlijk erg fijn wanneer je geen auto meer kunt rijden of slecht ter been bent. Een scootmobiel is hier uitermate voor geschikt, maar of je er ook aanspraak op maakt is een ander verhaal. Er zijn namelijk een aantal regels verbonden aan de aanschaf van een scootmobiel. Deze worden hieronder uitgelegd.

Regels omtrent scootmobielen

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de scootmobiel zijn er enkele voorwaarden waaraan men moet voldoen. Zo kun je slechts korte afstanden lopen, zelfstandig deelnemen aan het verkeer, niet reizen met aangepast vervoer zoals een speciale fiets en zie je alles nog goed. Wanneer een scootmobiel voor privé gebruik aangeschaft wordt moet dit in overleg gebeuren met de gemeente. Het kan namelijk zo zijn dat de gemeente aanvullende voorwaarden heeft. Hiervoor kun je terecht bij de balie voor wet maatschappelijke ondersteuning, ook wel WMO genoemd.

Aanschaffen van een scootmobiel

Een scootmobiel aanschaffen is een belangrijke keuze. Een goede scootmobiel zorgt er namelijk voor dat je overal kunt komen. Er zijn echter verschillende soorten te herkennen. Zo zijn er: driewielers, vierwielers, opvouwbare en tweedehands scootmobielen te verkrijgen. Wanneer je zeker wil weten dat je de beste aankoop doet kun je het beste langs gaan bij een reseller van scootmobielen. Maar wat is nu het verschil tussen deze apparaten?

Een driewieler is wendbaarder dan de andere. Door het gebruik van drie wielen heeft deze namelijk een kleinere draaicirkel en kun je gemakkelijk scherpe bochten maken. De driewieler is dan ook erg fijn om je te verplaatsen in winkels. Doorgaans kan er goed gedraaid worden in de gangpaden. Ook kunnen de boodschappen bij de beenruimte geplaatst worden, je hebt daar namelijk meer beenruimte. Dit apparaat kan een snelheid behalen van maximaal 19 km/h

De vierwieler is voor de ondernemende mens. Deze is een stuk stabieler dan een driewieler maar ook een stuk zwaarder en minder wendbaar. Doordat deze wat zwaarder is, voelt het vaak wel fijner aan. Ook gaat deze net iets sneller dan een driewieler. Deze kan namelijk 20 km/h, met deze snelheid hinder je overig verkeer nagenoeg niet.

Voor stadsmensen is een opvouwbare scootmobiel aan te raden. Deze kun je, zoals het woord al zegt, opvouwen. Moet je met de trein of met de metro? Geen probleem. Wanneer je gaat zitten kun je de scootmobiel even opvouwen zodat deze minder ruimte in neemt. Dit is ook erg handig wanneer je er vaak op uit gaat met de auto. De opgevouwen scootmobiel past gemakkelijk in de kofferbak en is snel weer uitgeklapt. Doordat deze opgevouwen kan worden mis je wel wat capaciteit. Zo gaat deze vaak maar 7 km/h of 12, afhankelijk van het model dat je aanschaft.

Ga voor gepersonaliseerd advies altijd naar een winkel, vaak kun je daar testritten maken om een beter idee bij de apparatuur te krijgen.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Comments are closed.