Wanneer je een paard koopt heb je allerlei zaken nodig. Dat gaat van kleding voor de ruiter tot aan uitrusting voor het paard. Hieronder over de belangrijkste spullen die je nodig hebt voor je paard.  

Rijkleding

Iedereen die paard rijdt heeft een paardrijbroek nodig. Wat voor paardrijdbroek je aanschaft ligt helemaal aan jezelf. De ene vindt het fijn om meer grip te hebben, de ander vindt zonder grip rijden veel fijner en de ander vindt bijvoorbeeld grip op de knieën alleen fijn. Ook is het belangrijk dat de broek niet te kort is, anders ontstaan er drukpunten op de benen. Voor bovenkleding is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt om te bewegen. Denk ook aan de stof per seizoen. Wanneer het warm is, is ademende en snel drogende bovenkleding fijn.

Rijlaarzen

Naast goede rijkleding zijn rijlaarzen ook belangrijk voor de juiste uitrusting. Het is belangrijk dat deze aangepast is aan het paard. Ook moet je voor jezelf na gaan of je laarzen van leer of van rubber wil. Ook zit aan elk een ander prijskaartje. Leren laarzen zijn veel duurder dan rubberen laarzen. Kinderen dragen vaak rubberen laarzen, dit is omdat hun voeten snel groeien en daarom zonde is om leren laarzen aan te schaffen voor een korte periode. 

Zadel

De zadel is misschien wel het belangrijkste onderdeel wat je moet aanschaffen voor het paardrijden. Het zadel moet goed zitten voor de ruiter en paard. Als het zadel niet goed zit kan je als ruiter niet de juiste sturing bieden aan je paard. Wanneer het zadel voor het paard niet goed zit, kan de zadel drukken op steunpunten en kan het leiden tot zadeldruk. 

Dekens

Veel paarden hebben voor de koudere maanden een deken nodig. Sommige paarden rassen zijn ook gevoelig voor koud en nat weer. Daarom zijn er ook verschillende soorten dekens voor allerlei paarden. 

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog