Zo kiest u de beste motorverzekering!

Denkt u eraan om een motor te kopen? In dat geval moet u er rekening mee houden dat dezelfde verplichtingen als voor een auto op vlak van verzekering ook gelden voor motoren. Concreet betekent dit dat, van zodra het kenteken op uw naam staat, u wettelijk verplicht bent om de motor WA te laten verzekeren. De wettelijke verplichting geldt dus uitsluitend voor de standaard WA-verzekering. Deze verzekering zorgt voor een indekking van schade die u aanbrengt ten opzichte van derden. Wilt u er ook voor zorgen dat schade aan uw eigen motor is ingedekt? In dat geval zult u moeten kiezen voor een uitgebreidere en uiteraard ook duurdere motorverzekering. Door rekening te houden met de tips op deze pagina zorgt u er in ieder geval voor dat u uiteindelijk met zekerheid zult kiezen voor de beste motorverzekering.

Waarom is de WA-verzekering voor motoren verplicht?

Dat er in Nederland (net als in de meeste andere Europese landen overigens) een verplichting geldt voor het afsluiten van de WA-verzekering voor nagenoeg alle gemotoriseerde voertuigen heeft te maken met het bieden van financiële zekerheid aan weggebruikers. Op het ogenblik dat er iemand schade toebrengt aan uw voertuig is de kans altijd aanwezig dat de persoon in kwestie zelf financieel niet in staat zou zijn om deze te vergoeden. De WA-verzekering zorgt er in een dergelijke situatie voor dat u als betrokken partij die schade heeft geleden alsnog kan rekenen op een passende compensatie. Zonder het verplichten van de WA-verzekering zouden heel wat weggebruikers dus het risico lopen om met een financiële kader opgezadeld te worden wanneer ze betrokken zijn geraakt bij een ongeval met hun motor.

Welke andere motorverzekeringen bestaan er?

Het spreekt voor zich dat de standaard, verplichte WA-verzekering voor motoren lang niet de enige optie is waarover u beschikt. Het is dan ook zo dat u er perfect voor kunt kiezen om één van de andere motorverzekeringen op de markt af te sluiten. We maken op dit vlak buiten de WA-verzekering nog een onderscheid tussen de volgende twee opties:

  1. De WA+ beperkt casco motorverzekering;
  2. De WA+ volledig casco of de all risk motorverzekering;

Door het afsluiten van de WA+ beperkt casco motorverzekering wordt extra schade gedekt aan uw motor. Het gaat hierbij dan specifiek om schade welke wordt veroorzaakt door brand of een storm of door diefstal of ruitbreuk. Is er sprake van schade aan uw motor die is veroorzaakt door uzelf, bijvoorbeeld door een botsing? In dat geval wordt de schade niet gedekt en zult u dus zelf voor de kosten moeten opdraaien. Wilt u dat ook alle schade aan uw eigen motor wordt vergoed? Dan kiest u bij voorkeur voor de all risk motorverzekering.

Een optimale dekking met de WA+ volledig casco motorverzekering

De WA+ volledig casco motorverzekering of de allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er op de markt is terug te vinden. Op het ogenblik dat u ervoor kiest om deze dekking af te sluiten bent u eveneens gedekt tegen schade aan uw eigen motor. Is de aanrijding die u heeft veroorzaakt dus met andere woorden uw eigen schuld? Of bent u tegen een paaltje gereden waardoor er schade aan uw motor is ontstaan? In al deze gevallen zult u kunnen rekenen op tussenkomst van uw verzekeraar. Let wel, het spreekt voor zich dat de WA+ volledig cascoverzekering ook veruit de duurste motorverzekering is welke u kunt afsluiten. Bedenk dus voor uzelf altijd of dit de moeite waard is of niet.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Reageer op deze blog